Lean Operational Management - Ook op afstand

Lean Operational Management

Ook op afstand

Digitaal werken gaat prima. Maar geldt dat ook voor digitaal samenwerken? Wij zien dat organisaties worstelen met teams die op afstand met elkaar samenwerken.

Lean Operational Management

In een digitale werkomgeving krijgen organisaties opeens te maken met vragen als: Hoe worden of blijven mijn teams échte teams? En hoe zorgen ze – ook op afstand – dat zij dingen blijven doen die waarde toevoegen voor de klant, het teambelang ondersteunen en bijdragen aan de organisatiedoelstellingen?

Lean Operational Management (LOM) geeft het antwoord op al deze vragen. En vanuit de overtuiging dat ‘op afstand werken’ geen uitdaging hoeft te zijn, kunnen we dit traject digitaal verzorgen.

Snel alle informatie over Lean Operational Management in jouw inbox?

Vraag dan hieronder de productsheet aan. Daarin vind je alle informatie over onze aanpak en resultaten.

Ja, ik wil graag de productsheet ontvangen

Grip, focus en betere resultaten

Met Online Lean Operationeel Management krijgen teams grip op hun werk en leren hoe ze zelf de juiste focus kunnen leggen op de team- en organisatiedoelstellingen. We geven teams de kennis, tools en middelen om de continu verbetercultuur verder vorm te geven, ook als ze niet bij elkaar in dezelfde ruimte zitten.

Waar zet je LOM voor in?

Verbeterde samenwerking

Met Lean Operational Management creëert het team een gezamenlijke belang, formuleren ze de nodige acties en evalueren ze de teamprestaties. Hiermee wordt een stevige aanspreek- en feedbackcultuur ontwikkeld, op een veilige en lerende manier.

Meer Focus en grip op het dagelijkse werk

Het team stelt zelf de dagelijkse en wekelijkse doelstellingen op. Deze evalueren ze en daar sturen ze zelfstandig op bij. Zo houden ze grip op hun eigen operatie.

Een Continu verbetercultuur

Het team gaat werken volgens de PDCA cyclus. Hierbij herkennen ze zelf verspilling en afwijkingen in het proces, identificeren de bronoorzaken en nemen tegenmaatregelen. Iedere dag opnieuw.

Wat gaat LOM opleveren voor jouw team of organisatie?

Implementatie van Lean Operational Management leidt ertoe dat teams:

  • Effectiever samenwerken, zowel offline als online
  • Meer grip en controle krijgen over hun werkzaamheden
  • Zelfstandig de focus kunnen leggen op activiteiten die bijdragen aan team- en organisatiedoelstelling
  • De kennis, tools en hulpmiddelen hebben én gebruiken om zelf de continu verbetercultuur binnen het team verder vorm te geven

Organisaties waar Lean Operational Management binnen teams wordt ingezet merken dat:

  • De teams in staat zijn om zelfstandig een hogere klanttevredenheid te realiseren, doordat ze de focus leggen op activiteiten die waarde toevoegen voor de klant
  • Teams – ook op afstand – échte teams blijven, waardoor de medewerkerstevredenheid binnen deze teams significant hoger is dan teams waar Lean Operational Management niet wordt toegepast
  • De operationele resultaten van deze teams verbeterd worden en continu blijven verbeteren

Lean Operational Management implementeren binnen jouw team of organisatie?

Wij weten dat ieder team uniek is. Daarom hebben we de implementatie van Lean Operational Management opgedeeld in verschillende modules. Afhankelijk van de huidige situatie en de wensen, creëren we een implementatie op maat. Wil je weten hoe dat er uit ziet voor jouw team of organisatie? Vul dan onderstaand formulier in en wij leggen het graag uit.