Strategische alignment met de organisatie - UPD

Strategische alignment met de organisatie

Om continu te blijven verbeteren heeft het team ook de rest van de organisatie nodig. Stakeholders kunnen veel impact hebben als de samenwerking goed verloopt, bijvoorbeeld via een gezamenlijke planning. Om te groeien naar een continu verbeterend team, is er ten slotte ook de betrokkenheid van leiderschap nodig. Zij kunnen zo obstakels uit de weg te helpen.

Organisatie samenwerking

7. Stakeholder impact

Ondanks dat stakeholders worden uitgenodigd voor de Sprint Review, kan het zijn dat de samenwerking niet optimaal is. Ze vinden dat ze onvoldoende op de hoogte zijn of geven juist te weinig feedback. Door het verschil in verwachtingen ontstaat er weerstand en haken ze misschien zelfs af. Om dit te voorkomen zijn er tips en tools beschikbaar om de samenwerking te verbeteren.

Hoe werkt het?

Samen met jou brengen we het ‘stakeholder- speelveld’ in kaart en inventariseren we waar de uitdagingen zitten. Dit dient als basis van verbetering. Hieruit bepalen we afspraken en acties om de communicatie in en rondom de Scrum events te verbeteren. Dit onderdeel kost een half dagdeel (exclusief de voorbereiding). Vervolgens helpen we je de afspraken in de praktijk te brengen en evalueren we de impact.

Informeer naar de mogelijkheden

8. Portfolio planning

Binnen de organisatie is jouw team waarschijnlijk niet de enige die producten ontwikkelt voor de klant. Misschien is een ander team hier ook mee bezig of onderhouden andere afdelingen of stakeholders nauwe contacten met deze klant. Zonder coördinatie kan dit leiden tot problemen in de afstemming en daarmee allerlei onduidelijkheden en frustraties. Door afhankelijkheden tussen anderen en jouw team duidelijk te maken zorg je dat je sámen maximale waarde levert aan de klant.

Hoe werkt het?

Bij het onderdeel portfolio planning organiseer je een sessie waarin je al deze stakeholders betrekt. Je maakt gezamenlijk een planning voor de komende periode, zodat iedereen effectief kan blijven werken. Tussen de sessies door zorgen de Product Owners of andere vertegenwoordigers voor updates over de voortgang. In dit onderdeel helpen we bij het opzetten van de planningscyclus en coachen we tijdens de sessie.

Informeer naar de mogelijkheden

9. Leiderschap

Als Scrum nieuw is binnen de organisatie is het vaak lastig het leiderschap betrokken te krijgen met jouw team. Vaak is men niet goed op de hoogte wat deze manier van werken inhoudt en is het onduidelijk wat er van hen verwacht wordt. Dit is zonde, want met een goede samenwerking kan het team veel meer bereiken.

Hoe werkt het?

De betrokkenheid van leiders, zoals management of directie, is vaak nodig om het team verder te helpen. Zij kunnen bijvoorbeeld belemmerende factoren (Impediments) van het team wegnemen of nuttige informatie bieden. Tijdens dit onderdeel helpen we hen te begrijpen wat Scrum betekent en wat zij kunnen doen om het team te laten groeien.

Informeer naar de mogelijkheden

Jouw team verder brengen?

Elk Scrum Team is uniek en verschilt in ontwikkeling binnen de Scrum Roadmap. We zijn bijzonder geïnteresseerd in wat er bij jou speelt en hoe we je kunnen helpen bij het realiseren van jouw ambities. Daarom maken we graag kennis met je. We komen met alle plezier bij je langs. Uiteraard ben je ook van harte welkom bij ons op kantoor. Als je hieronder je gegevens achterlaat nemen we contact met je op voor een afspraak.