Strategische alignment met de organisatie

Samenwerking met de rest van de organisatie versterken

Om continu te blijven verbeteren heeft het team ook de rest van de organisatie nodig. Stakeholders kunnen veel impact hebben als de samenwerking goed verloopt, bijvoorbeeld via een gezamenlijke planning. Om te groeien naar een continu verbeterend team, is er ten slotte ook de betrokkenheid van leiderschap nodig. Zij kunnen zo obstakels uit de weg te helpen.

Organisatie samenwerking

7. Stakeholder impact

Ondanks dat stakeholders worden uitgenodigd voor de Sprint Review, kan het zijn dat de samenwerking niet optimaal is. Ze vinden dat ze onvoldoende op de hoogte zijn of geven juist te weinig feedback. Door het verschil in verwachtingen ontstaat er weerstand en haken ze misschien zelfs af. Om dit te voorkomen zijn er tips en tools beschikbaar om de samenwerking te verbeteren.

Hoe werkt het?

Samen met jou brengen we het ‘stakeholder- speelveld’ in kaart en inventariseren we waar de uitdagingen zitten. Dit dient als basis van verbetering. Hieruit bepalen we afspraken en acties om de communicatie in en rondom de Scrum events te verbeteren. Vervolgens helpen we je de afspraken in de praktijk te brengen en evalueren we de impact.

8. Portfolio planning

Binnen de organisatie is jouw team waarschijnlijk niet de enige die producten ontwikkelt voor de klant. Misschien is een ander team hier ook mee bezig of onderhouden andere afdelingen of stakeholders nauwe contacten met deze klant. Zonder coördinatie kan dit leiden tot problemen in de afstemming en daarmee allerlei onduidelijkheden en frustraties. Door afhankelijkheden tussen anderen en jouw team duidelijk te maken zorg je dat je sámen maximale waarde levert aan de klant.

Hoe werkt het?

Bij het onderdeel portfolio planning organiseer je een sessie waarin je al deze stakeholders betrekt. Je maakt gezamenlijk een planning voor de komende periode, zodat iedereen effectief kan blijven werken. Tussen de sessies door zorgen de Product Owners of andere vertegenwoordigers voor updates over de voortgang. In dit onderdeel helpen we bij het opzetten van de planningscyclus en coachen we tijdens de sessie.

9. Leiderschap

Als Scrum nieuw is binnen de organisatie is het vaak lastig het leiderschap betrokken te krijgen met jouw team. Vaak is men niet goed op de hoogte wat deze manier van werken inhoudt en is het onduidelijk wat er van hen verwacht wordt. Dit is zonde, want met een goede samenwerking kan het team veel meer bereiken.

Hoe werkt het?

De betrokkenheid van leiders, zoals management of directie, is vaak nodig om het team verder te helpen. Zij kunnen bijvoorbeeld belemmerende factoren (Impediments) van het team wegnemen of nuttige informatie bieden. Tijdens dit onderdeel helpen we hen te begrijpen wat Scrum betekent en wat zij kunnen doen om het team te laten groeien.

Hoe kan ik de Scrum Roadmap gebruiken voor mijn team?

Stakeholder impact, Portfolio planning en Leiderschap zijn onderdelen van de Scrum Roadmap. Elke fase gaat in op één aspect van een continu verbeterend team: Team, Product en Organisatie.

UPD Scrum Roadmap

Door het vergroten van de impact van stakeholders, planning gezamenlijk te organiseren en leiderschap te betrekken kan de organisatie positief bijdragen aan de effectiviteit van het team. Je kan hier op de volgende manieren hier gebruik van maken:

Coaching: help mij om zélf de samenwerking met de rest van de organisatie te versterken

Je wilt zelf kennis en ervaring opdoen, om zo te zorgen dat jouw team op lange termijn kan profiteren van een betere samenwerking. Een expert van UPD komt bij jou langs om je te helpen met je product door middel van de de Scrum Roadmap. Tussendoor hebben jullie (telefonisch) contact om voor te bereiden, te plannen en te evalueren.

Neem contact op

Workshop: begeleid ons in een specifiek onderdeel

Coaching met de UPD Scrum Roadmap

Een expert komt bij jouw team langs om op één of een aantal onderdelen te begeleiden, bijvoorbeeld Portfolio planning of Leiderschap.

Neem contact op

Tijdelijke Scrum Master: verbeter de samenwerking door tijdelijke inhuur

Tijdelijke Scrum Master van UPD

Jouw team krijgt tijdelijk een Scrum Master van UPD ter beschikking om te zorgen dat de samenwerking met de rest van de organisatie verbetert. Zij beheerst alle onderdelen van de Roadmap en zorgt dat iedereen binnen de kortste keren aligned is.

Bekijk de mogelijkheden

Jouw team verder brengen?

Elk Scrum Team is uniek en verschilt in ontwikkeling binnen de Scrum Roadmap. We zijn bijzonder geïnteresseerd in wat er bij jou speelt en hoe we je kunnen helpen bij het realiseren van jouw ambities. Daarom maken we graag kennis met je. We komen met alle plezier bij je langs. Uiteraard ben je ook van harte welkom bij ons op kantoor. Als je hieronder je gegevens achterlaat nemen we contact met je op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Cached on Sun 21/07 23:59