Scrum Whitepaper - wat de Scrumguide je niet vertelde

Download de Scrum Whitepaper

Wat de scrumguide je niet vertelde

De Scrumguide bevat alle definities van Scrum. Het document behandelt alle rollen, events, artifacten en regels die samen Scrum vormen. Maar, de Scrumguide behandelt ook een hoop dingen niet. Zo benoemt de Scrumguide wél wat de verantwoordelijkheden van de verschillende rollen zijn. Wat er níet benoemd wordt is welke werkzaamheden daar dan precies bij horen. Of, wat voor ervaring iemand moet hebben om een rol in te kunnen vullen. En, wat voor persoonlijkheden er typisch goed functioneren in een Scrumteam.

Download de Scrum Whitepaper

Kortom, de scrumguide geeft een hoop informatie, maar mist nog een praktische vertaalslag. Jeroen Aelen maakt deze praktische vertaalslag in de Whitepaper: ‘Wat de scrumguide je niet vertelde‘. Download deze whitepaper en krijg meer inzicht in hoe je een succesvol Scrumteam kunt samenstellen.

Scrum toepassen op de werkvloer is niet moeilijk. Het is veelal een kwestie van doen en blijven leren. De praktijk leert echter dat met een aantal voorbereidingen de effectiviteit van het Scrumteam vele malen verhoogd kan worden. Dagelijks helpt Jeroen scrumteams om effectief samen te werken en de volledige potentie van Scrum te benutten. Zij hebben hun kennis verzameld in deze whitepaper. Dus, geen theoretische onderbouwing maar een whitepaper die gebaseerd is op de praktijk.

Wat je leert uit deze Whitepaper

In deze whitepaper vind je uitgebreid informatie over:

  • De werkzaamheden die horen bij de verschillende rollen.
  • De onderlinge relaties tussen de verschillende rollen.
  • Hoe je de verschillende persoonlijkheden kunt gebruiken om een succesvol team te creëren.
  • De Scrum Roadmap: een handig framework om je te helpen om Scrum effectief in te zetten – zonder een langdurige transformatie te hoeven ondergaan.