Vaardigheden ontwikkelen | Samenwerking, leiderschap en effectiviteit

Nieuwe vaardigheden ontwikkelen

Op het gebied van samenwerking, leiderschap en persoonlijke effectiviteit

Om te komen tot strategierealisatie en continu verbeteren is het essentieel dat je als persoon de vaardigheden ontwikkeld die hier direct aan bijdragen. In ons curriculum bieden we verschillende opleidingen aan die bijdragen aan de ontwikkelen van vaardigheden op het gebied van samenwerking, leiderschap en persoonlijke effectiviteit.

Door ons te richten op de praktische toepassing kun je na de opleiding direct aan de slag met de nieuwe vaardigheden.

Opleidingen op het gebied van samenwerking en persoonlijke effectiviteit

Effectieve organisaties bestaan uit goed functionerende diverse teams die heldere doelen weten om te zetten in concrete resultaten voor de hele organisatie. Het team geeft de teamleden een veilig gevoel, een thuisbasis en plezier in hun werk. In effectieve teams is feedback ontvangen en geven normaal niet spannend maar normaal. En komen de verschillen in denken en doen tot hun recht. Er wordt over de teamgrenzen heen gedacht in het belang van de hele organisatie. Effectieve teams hebben een ‘heartbeat’ waarin de werkzaamheden worden gepland en geëvalueerd. Dit zorgt zorgt dat teamleden zich collectief verantwoordelijk voelen voor de teamresultaten.

Om dit te realiseren moet ieder teamlid individueel en het team als geheel zich blijven ontwikkelen. Met de volgende opleidingen in ons curriculum helpen we daarbij:

Effectief communiceren

Effectief communiceren draait niet per definitie om het overtuigen van jouw gesprekspartner. Het gaat over het bereiken van jouw doelstellingen in de communicatie die je hebt. En harder of agressiever overtuigen is daar niet de oplossing voor. Wat wel de oplossing is, is om te leren om jouw eigen defensieve patronen te herkennen. Wanneer jij je hiervan bewust bent en deze patronen kunt ombuigen, kun je pas echt effectief communiceren. In deze tweedaagse opleidingen leer je hiervoor over de ‘Reflecteren in Actie – methodiek’ en gaan we uitgebreid oefenen met elkaar en met acteurs. Lees hier meer over deze opleiding

Omgaan met weerstand

Om succesvol verbetertrajecten te kunnen uitvoeren zal je op een goede manier met weerstand of defensiviteit moeten omgaan. Deze training laat je op een andere manier kijken naar weerstand; zowel bij jezelf als bij anderen. Je leert weerstand in een vroeg stadium boven tafel te krijgen, bespreekbaar te maken en te voorkomen dat je de weerstand door je eigen defensiviteit onbedoeld vergroot. Je eigen defensieve neigingen bevatten alle informatie die je nodig hebt om effectiever te worden!

Lees hier meer over deze opleiding

Opleidingen op het gebied van leiderschapsvaardigheden

Een verandering binnen de organisatie heeft vaak een andere manier van werken als gevolg. En een andere manier van werken vraagt om een andere manier van leiding geven. Daarbij wordt de rol van het leiderschap in effectieve teams nog regelmatig onderschat. De opleidingen op het gebied van Leiderschap & Coaching in ons curriculum helpen bij ontwikkelen van de nodige leiderschapsvaardigheden.

Situationeel leiderschap

Als leidinggevende word je geacht goed aan te sluiten op de kwaliteiten van je mensen. Je moet ze in hun kracht zetten en zorgen dat ze betrokken en gemotiveerd zijn. Klinkt eenvoudig, toch blijkt uit de ervaring dat er altijd een aantal medewerkers is waarbij dat lastig is. Hoe ontsluit je het potentieel dat je bij hen ziet? Hoe maak je de verbinding met andersdenkenden? Hoe creëer je in je team de psychologische veiligheid die nodig is om te zorgen dat er openheid is van je medewerkers en jij de feedback krijgt die je nodig hebt? Tijdens de training Situationeel Leiderschap gaan we hier uitgebreid op in.

Lees hier meer over deze opleiding

Leidinggeven op afstand

Leidinggeven op afstand is significant anders dan ‘gewoon’ leidinggeven. Hoe is jouw leiderschap door deze ontwikkelingen veranderd? Behaal je met jouw oude leidersstijlen nog dezelfde resultaten? De oude wereld is veranderd, maar ga je straks wel terug naar het oude normaal? Ben je je daar bewust van? Of wil je jezelf hier opnieuw in uitdagen? Van onbewust onbekwaam naar bewust bekwaam.

Lees hier meer over deze opleiding

Welke vaardigheden heb jij nodig?

Weet je niet precies welke vaardigheden jij als eerste moet ontwikkelen? OF ben je op zoek naar iets specifieks? We helpen je graag op weg. Je kunt daarvoor onderstaand formulier invullen, of gewoon even met ons bellen op 020-345 3015.