Green Belt in Lean voor het onderwijs

De Lean transformatie begint hier

De Green Belt in Lean voor het onderwijs

De training Green Belt in Lean voor het onderwijs geeft u een beter inzicht in verspillingen in de processen binnen uw onderwijsinstelling en leert u wat Lean kan betekenen binnen uw werk en organisatie. Aan het einde van deze 6-daagse training bent u goed op de hoogte van de Lean methodiek en bent u ook in staat deze daadwerkelijk toe te passen in uw eigen werkomgeving.

De trainer leefde zich heel goed in in onze situatie en kon het zó goed overbrengen dat de lesstof meteen bleef hangen

Wat leert u in de Green Belt in Lean voor het onderwijs?

De training Green Belt in Lean voor het onderwijs helpt u om de processen binnen uw onderwijsinstelling te onderzoeken met de (interne) klantbril op. Het geeft u inzicht in de eventuele verspillingen binnen deze processen en leert u wat Lean kan betekenen voor uw instelling. U kunt verbeterprojecten gaan leiden die bijdragen aan de strategische doelstellingen van uw instelling.

In de Green Belt in Lean voor het onderwijs staan verschillende praktische cases en oefeningen centraal en zullen de trainers hun brede praktijkervaring met u delen. Het opleidingsprogramma stelt u in staat problemen in processen te herkennen, te analyseren en te verminderen en leert u:

 • Het toepassen van Lean tools en technieken op Green Belt niveau om processen te verbeteren
 • De integratie van snelheid en kwaliteit toe te passen in de organisatie
 • Acceptatie te verkrijgen voor veranderingen
 • De klant centraal stellen en hierdoor ‘outside in’ te denken

Hoe werken we?

We trainen actief, met veel ruimte voor oefening, simulaties en ‘break-outs’ in kleine subgroepen. Verwacht dus geen ellenlange PowerPoint presentaties. De trainers zijn dagelijks actief op het gebied van Lean en laten als geen ander de theorie op uw praktijk aansluiten. Ze weten hun kennis en ervaring op een inspirerende manier over te brengen.

Trainingsdagen

De trainingsdagen van de Green Belt in Lean voor het onderwijs beginnen om 09.00 uur en eindigen rond 17.00 uur.

Programma

Tijdens deze Green Belt in Lean voor het onderwijs wordt gebruik gemaakt van een simulatie. Deze simulatie is de rode draad gedurende de eerste vier dagen van de training. De laatste twee opleidingsdagen gaat u aan de slag met een verbeterpunt voor uw eigen onderwijsinstelling. De training is specifiek voor deelnemers uit de onderwijssector. Hierdoor zullen discussies zich specifiek richten op de problematiek en kansen binnen deze sector.

Om te beginnen leert u de basis van Lean Management, de acht vormen van verspilling en continu verbeteren. U ervaart direct hoe u de theorie kunt toepassen en wat dat doet met de kwaliteit en efficiency van het gesimuleerde proces. De tweede dag leert u met Value Stream Mapping de “current state” van een proces binnen de instelling in kaart te brengen. Dan gaat u het ideale proces visualiseren en een verbeteringsblueprint maken die de “future state” van het proces weergeeft. Daarna gaan we de future state simuleren, zodat u ervaart hoe het is om volgens de ‘future state’ te werken en wat dit tot gevolg heeft.

Tijdens dag twee en drie komen ook de volgende onderwerpen aan bod: 5S (een middel om werkplekken te organiseren), visueel management & operationeel management (dag starts, keek op de week, verbeterborden).

De vijfde dag staat in het teken van PDCA (Plan Do Check Act). Met behulp van de A3-rapportage werkt u aan een zelf aangedragen probleem uit uw eigen organisatie. U werkt dit uit met behulp van diverse tools, zoals het oorzaak en gevolg diagram, 5 Times Why en de beslismatrix. Aan het einde van de dag heeft u een verbeterplan waarmee u direct in uw eigen organisatie aan de slag kunt.

De laatste dag staat stomen we u klaar voor het theorie-examen en reiken we de certificaten uit.

Om succesvolle verbeteringen te realiseren wordt eveneens ingegaan op een aantal veranderkundige aspecten zoals draagvlak creëren, weerstand overwinnen en het borgen van de verbeterinitiatieven.

De Green Belt in Lean voor het onderwijs stelt u in staat om gecertificeerd Green Belt in Lean te worden. Certificering bestaat uit twee delen:

Theoriecertificaat

De vereisten hiervoor zijn:

 • Het volgen van de training;
 • Het afleggen van een examen om de de theorie te toetsen.

De kosten voor het certificaat zijn bij de opleidingsprijs inbegrepen.

Praktijkcertificaat

De vereisten hiervoor zijn:

 • Theorie examen succesvol afgerond;
 • Het afronden van één project waarin u de theorie toepast.

De kosten voor het praktijk certificaat zijn niet bij de opleidingsprijs inbegrepen en bedragen € 495,- (excl. BTW).

In Nederland is UPD de grootste certificerende instantie van Lean Green Belts en Black Belts. Meer informatie over certificering vindt u hier.

training met PE punten

Register Accountants, Register Controllers en Accountant Administratieconsulenten die Permanente Educatie (PE) plichtig zijn, krijgen Permanente Educatie (PE) uren voor deelname aan deze training.

De opleiding kost € 2.795,- (excl. BTW) per deelnemer, inclusief:

 • Het studiemateriaal;
 • Een reële bedrijfssimulatie;
 • Officieel Green Belt in Lean theoriecertificaat.

Coaching:

1,5 dag Coaching + Praktijk Certificaat voor €1.980,- (excl. BTW);

Wilt u er eerst nog even over nadenken of wellicht overleggen met uw werkgever? Neem dan in ieder geval een optie op de training en voorkom de teleurstelling dat er straks geen plaats meer is. Deze reservering is gratis en verplicht tot niets.

Schrijf u in voor deze opleiding

inschrijven

Klantreviews van deze Green Belt in Lean opleiding:

  Marieke
  13-9-2021
  Beoordeling: 7/10
  Wat mij betreft zou de training nog meer toegespitst kunnen worden op admi-dienstverlening indien de groep ook bestaat uit mensen die werkzaam zijn in deze branche
  Elise
  23-8-2021
  Beoordeling: 8/10
  Fijne trainingen, goed bij te houden qua niveau, interactie en thuisstudie. Faciliteiten en locatie waren goed!
  Joeri
  30-8-2021
  Beoordeling: 9/10
  Zeer spontane docent die de cursus op een leuke manier heeft vormgegeven.
  Stijn
  5-7-2021
  Beoordeling: 8/10
  Als zeer prettig en duidelijk ervaren. Online zorgt wel voor een iets mindere ervaring, maar ondanks dat is de informatie goed overgebracht.
  Remco
  5-7-2021
  Beoordeling: 8/10
  E-learning zat heel goed in elkaar. Docenten erg vriendelijk en deskundig. Bovendien zijn de praktijkervaringen een verrijking van de stof.
  Rene
  20-5-2021
  Beoordeling: 8/10
  had geen verwachting, maar veel geleerd
  Eva
  29-4-2021
  Beoordeling: 8/10
  Het zit goed in elkaar, je leert veel en de balans tussen theorie en praktijk, en tussen individuele en groepstraining vond ik erg fijn!
  Caroline
  24-3-2021
  Beoordeling: 9/10
  Veel praktische handvatten om direct mee verder te kunnen
  Navin
  29-4-2021
  Beoordeling: 9/10
  Zeer leuke team en leraar (Rolf van Lingen) heeft erg goed de lessen gegeven. Jammer dat het al voorbij is.
  Jeroen
  9-4-2021
  Beoordeling: 8/10
  Ondanks teams en niet fysiek was het prettig om de training te volgen.
  - Anoniem -
  24-3-2021
  Beoordeling: 8/10
  Zeer enthousiaste docent, goede interactie, prima lesmateriaal, goede afwisseling van theorie en praktijk
  Jeroen
  11-2-2021
  Beoordeling: 7/10
  De inhoud van de training is leuk, maar door het digitale gaat er een groot deel interactie verloren. Dit maakt dat het lange intensieve dagen zijn. Hierdoor gaat het plezier van de opleiding wel omlaag. Het is verder goed georganiseerd en de trainer doet het goed.
  Ferry
  20-4-2021
  Beoordeling: 7/10
  oorspronkelijk aanvraag was fysieke training, deze is in samenspraak omgezet naar online. Ik zal een dergelijke training niet nogmaals online volgen.
  Natasja
  11-2-2021
  Beoordeling: 9/10
  goed georganiseerd, duidelijk, goed te volgen met voorbeelden, theorie en praktijk
  - Anoniem -
  11-2-2021
  Beoordeling: 7/10
  Nog niet 100% ingericht voor digitaal onderwijs maar wel interessant
  - Anoniem -
  8-3-2021
  Beoordeling: 6/10
  Het digitale neemt voor mijn gevoel wel echt een stuk beleving van de Lean-kracht weg naar mijn idee (het interactieve en uitvoerende)
  Ingrid
  8-3-2021
  Beoordeling: 8/10
  Opzet, inhoud en trainingsdagen zijn goed op elkaar afgestemd.
  - Anoniem -
  8-3-2021
  Beoordeling: 7/10
  Interessant
  - Anoniem -
  8-3-2021
  Beoordeling: 8/10
  Zeer leerzame opleiding, kennis die verschaft wordt is erg breed inzetbaar en nuttig binnen veel functies en vakgebieden.De afwisseling tussen praktijk en theorie vond ik ook goed in balans. Veel theorie werd goed uitgelegd aan de hand van voorbeelden.
  - Anoniem -
  8-3-2021
  Beoordeling: 9/10
  Ik ben zeer tevreden over de training en de trainer. Peter is zeer enthousiast en kan de (soms taaie) theorie toch levendig brengen.
  - Anoniem -
  11-2-2021
  Beoordeling: 8/10
  Uitstekende opleiding waarin theorie op een goede manier aan praktijkvoorbeelden wordt gekoppeld. Erg leuk team waar we de lessen van kregen.
  Babet
  11-2-2021
  Beoordeling: 8/10
  -goede kennismaking met basis LEAN; -Leuke filmpjes bij het cursusmateriaal - maakt het makkelijker om dingen in context te plaatsen; -Op sommige onderdelen is het online cursusmateriaal erg summier; -Digitale classroom omgeving werkte goed, leuke trainers, je leert het meeste van elkaar (andere cursisten en hoe zij dingen in hun organisatie toepassen.
  Norman
  3-2-2021
  Beoordeling: 8/10
  veel interactie, veel theorie in praktijk toepassen

Deze opleiding staat momenteel niet gepland, maar kan wel in-company worden gehouden. Meer weten? Bel of mail dan even voor nadere informatie.

 • Contactgegevens