Design Thinking Opleiding - UPD

Design Thinking Opleiding

Leer Design Thinking toe te passen op jouw werkomgeving

In de wereld van vandaag is er geen ruimte meer voor lange ontwikkeltrajecten. De vraag van de klant verandert continu en alleen de bedrijven die in staat zijn om hier op in te spelen blijven succesvol. Moderne bedrijven stellen hun teams in staat om snel klantgericht te innoveren. Aan de hand van Design Thinking kun je snel innovatieve oplossingen creëren om in te spelen op deze veranderende marktvraag.

Bekijk de beschikbare data

Data & Locaties

Design Thinking in het kort

Met Design Thinking stel je de klant centraal in de beslissingen die je neemt bij het ontwikkelen van oplossingen. Met een populaire Engelse term heet dit een Human-centered benadering. Design Thinking is een methode die je helpt om jouw doelgroep echt te begrijpen. Vanuit dit begrip creëer je oplossingen, wederom samen met jouw doelgroep. Je laat dus al je aannames los en creëert oplossingen waar je doelgroep echt behoefte aan heeft. Design Thinking komt van origine uit de softwarewereld, maar de principes zijn overal toepasbaar.

TIP!

Zijn er meer mensen binnen jouw team of organisatie die deze opleiding willen volgen? Dan zijn onze ‘Incompany trainingen’ vaak voordeliger en efficiënter.

Meer weten?

Lees dan hier verder »

Kun jij aan de slag met Design Thinking?

Bij Design Thinking stel je jouw klant centraal. En in principe heeft iedereen klanten; intern of extern. De methode is daarom in principe overal toepasbaar en voor iedereen waardevol. Als je maar de behoefte hebt om écht waarde te creëren voor jouw gebruikers. We zien dat deze opleiding veelal bezocht wordt door: Afdelingsmanagers, Agile/Scrum specialisten, verbeterspecialisten en procesverbeteraars. Een hele brede groep mensen dus, waarbij de drang om optimale klantwaarde te creëren de verbindende factor is.

Op de universiteit van Buckingham noemen ze Design Thinking ook wel Lean Innovations en dat is niet zomaar. We zien vaak dat specialisten op het gebied van Lean Startup en innovatiemanagement deze opleiding omarmen om innovaties nog sneller en effectiever te laten plaatsvinden.

Wat je gaat leren tijdens deze Design Thinking Opleiding

Tijdens deze tweedaagse opleiding leer je alles om zelf Design Thinking toe te passen op jouw werkomgeving. Dat betekent dat we je in vogelvlucht meenemen langs de theorie, maar ons voornamelijk richten op de praktische toepassing van Design Thinking.

Het is de bedoeling dat je een praktijkcase meeneemt naar deze opleiding. Dus, je leert niet alleen hoe je Design Thinking toepast, je creëert ook direct een oplossing voor een uitdaging waar je nu mee worstelt.
Door jouw praktijkcase te behandelen en helemaal uit te werken, doorloop je alle stappen van het Design Thinking proces. Je leert dus echt hoe je in de praktijk een vraagstuk oplost aan de hand van deze methode.

Aan het einde van deze opleiding weet jij;

 • Alle ins en outs van Design Thinking
 • Alles over de toegevoegde waarde van Design Thinking
 • Hoe je jouw klanten beter kunt begrijpen om zo tot oplossingen te komen die ze echt nodig hebben.
 • Hoe je de methode toepast om innovatieve oplossingen te creëren
 • Hoe je jouw oplossingen kunt valideren bij jouw doelgroep en snel kunt aanpassen aan de behoefte van de gebruiker.
Wil je jouw plekje vast reserveren?

Schrijf je in

Opleidingsdagen starten om 09:00 uur en om 17:00 sluiten we de dag af.

Dag 1 – theorie en Empathie voor jouw praktijkcase

Deze opleiding begint met een snelle recap van de theorie. Het is daarom handig als je al iets van kennis hebt van Design Thinking. Bijvoorbeeld omdat je de Design Thinking Fundamentals hebt gevolgd. Hierna gaan we direct aan de slag met de praktijkcases. In groepsverband werken we de eerste fase van Design Thinking uit voor alle vraagstukken. Hierbij leer je direct hoe je aan de juiste informatie komt om de echte behoefte van jouw doelgroep te bepalen.

Het doel is om aan het einde van de eerste dag ook direct een concrete probleemstelling te definiëren. Dus, zodra we het probleem begrijpen, leer je hoe je vanaf het begrip tot een stevige probleemstelling komt.

Dag 2 – Oplossen van het probleem

Op de tweede dag leer je hoe je het beste ideeën kunt genereren die het probleem van jouw klant oplossen. Binnen Design Thinking draait het hier om de kwantiteit, niet om de kwaliteit. Vervolgens leer je hoe van deze bulk van ideeën tot ‘het beste idee’ komt.

Vervolgens gaan we proberen om een eerste prototype uit te werken voor dit idee. We begrijpen dat je niet op jouw werkomgeving bent, dus dat het misschien niet helemaal mogelijk is. In dat geval krijg je alle kennis om tot een goed prototype te komen. Zodat je hier direct mee aan de slag kunt als je wel weer op jouw werkomgeving bent.

De laatste fase van het Design Thinking proces is het testen van de oplossing bij de doelgroep. We geven je tijdens de opleiding alle handvatten en kennis die je nodig hebt om valide tests uit te voeren met jouw prototype. Je leert vals-positieven te herkennen en te ontwijken om zo tot echte ervarings-feedback van de doelgroep te komen.

Na afloop van deze opleiding krijg je het deelnamecertificaat “Design Thinking Opleiding”.

BTW- vrij factureren?

UPD is aangesloten bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Hierdoor kunnen wij onze opleidingen vrij van BTW factureren, indien je als organisatie of particulier hiervoor in aanmerking komt. In dat geval vermeerderen we de prijzen die vermeld staan op onze website niet met 21% BTW. Wel rekenen we een toeslag van 10% die nodig is om de kosten voor deze mogelijkheid te dekken. Hieronder laten we dit zien aan de hand van 2 rekenvoorbeelden met een opleidingsbedrag van € 1.000,-:

 • Je bent als organisatie BTW plichtig: De factuur bestaat uit het opleidingsbedrag (€ 1.000,-) + 21% BTW ( € 210,-). Het totale bedrag van de factuur is € 1.210,-. De BTW kan jouw organisatie weer terugvorderen bij de Belastingdienst.
 • Je bent vrijgesteld van BTW: De factuur bestaat uit het opleidingsbedrag (€ 1.000,-) + 10% opslag( € 100,-). Het totale bedrag van de factuur is € 1.100,-.

Om een BTW vrije factuur te ontvangen kun je dit aangeven bij het boeken van de opleiding. Let op: Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuze die je maakt, raadpleeg bij twijfel altijd een accountant of de belastingdienst.

De kosten voor deze Design Thinking Opleiding zijn € 1.695,- exclusief BTW p.p.

Heb je de Design Thinking Fundamentals al gevolgd?

Als je eerder de Design Thinking Fundamentals hebt gevolgd krijg je van ons € 200,- korting op het boeken van deze vervolgopleiding.

Klantreviews van deze opleiding Design Thinking

 • - Anoniem - 30-3-2021 - Beoordeling: 9/10
  Het was een ontzettende leuke en leerzame training. Jeroen wist de informatie goed over te brengen en de energie constant goed te houden. De mix van deelnemers was ook goed met elkaar, waardoor er steeds ruimte was voor goede dialogen. Doordat het een kleine groep was, werkte het volgen van de training online voor mij ontzettend fijn, en zou ik zeker vaker online zo'n training willen volgen.

Deze opleiding staat momenteel niet gepland, maar kan wel in-company worden gehouden. Meer weten? Bel of mail dan even voor nadere informatie.

 • Contactgegevens