Vergelijkingstabel Lean Six Sigma opleidingen

keuze-hulp-lean-six-sigma-training_animated_295x295

De Lean Six Sigma opleidingen zijn ingedeeld op een bandstructuur die vergelijkbaar is met Oosterse vechtsporten. Daar houdt de vergelijking ook direct op. Waar bij de vechtsporten de ‘belts’ worden gegeven om een kwaliteitsniveau aan te duiden, is dit bij Lean Six Sigma niet van toepassingen. Sterker nog; voor een succesvolle implementatie van Lean Six Sigma is een juiste verdeling van de verschillende belts binnen het team essentieel.

Maar hoe kies je de belt die het beste bij jouw doelstellingen past? Wij helpen daarbij met onderstaand overzicht. Je kunt natuurlijk ook onze handige keuzewijzer raadplegen

  Lean Six Sigma Orange Belt Lean Six Sigma Green Belt Lean Six Sigma Black Belt
Wat is jouw doel met deze opleiding? Je wilt meer over de basis van Lean Six Sigma leren en hoe je Lean Six Sigma op een praktische manier kunt toepassen. Je wilt leren hoe u veranderingsprocessen kunt leiden en hoe je zelfstandig veranderingstrajecten in de organisatie kunt uitvoeren. Je wilt leren hoe u verbetertrajecten kunt managen en controleren.
Wat ga je doen met de kennis? Je gaat deel uitmaken van een projectteam van Lean Six Sigma Green Belts en Lean Six Sigma Black Belts en/of je gaat zelfstandig eenvoudige verbeterinitiatieven uitvoeren. Je gaat je – als change agent – bezighouden met verbeterinitiatieven binnen de organisatie Je gaat continue veranderingen realiseren binnen de organisatie door Lean Six Sigma toe te passen.
In welke mate ga je in het dagelijkse werk bezig zijn met Lean Six Sigma? In de praktijk zijn de Lean Six Sigma Orange Belts in beperkte mate bezig met Lean Six Sigma. De ervaring leert dat het hier gaat om ongeveer 5% – 15% van de werkbare tijd. De Lean Six Sigma Green Belts zijn een onmisbare schakel in de verbeterinitiateven en in de praktijk zijn zij 15% – 50% van de werkbare tijd hiermee bezig. Jouw dagelijkse werk gaat grotendeels draaien om de toepassing van Lean Six Sigma. Je zult 50% – 100% van de werkbare tijd investeren in continue verbetering van de organisatie.
Welke kennis neem je mee naar huis? Je leert om als teamlid een effectieve bijdrage te kunnen leveren aan verbeterprojecten. Je kunt zelfstandig eenvoudige verbeterinitiatieven uitvoeren. Je krijgt meer inhoudelijke kennis van Lean Six Sigma. Tijdens deze opleiding geven we je de tools en technieken om zelf kleinschalige veranderingsprocessen te leiden (opbrengst verbeterproject +/- € 25k). Je wordt opgeleid tot een Lean Six Sigma zwaargewicht. Tijdens deze opleiding krijg je de kennis, tools en middelen om complexe Lean Six Sigma projecten succesvol te begeleiden (minimale verbeteromvang in financiële termen € 100k). De Lean Six Sigma Black Belt opleiding heeft een effectieve mix tussen van kennis van de (harde) tools en de (zachte) veranderkunde. Zo leer je niet alleen om de veranderingstrajecten succesvol uit te voeren maar ook om een goede leider te zijn voor het aansturen en begeleiden van Lean Six Sigma Green Belts.
Wordt er een certificaat uitgereikt na afronding van de opleiding? Ja, je krijgt het “Orange Belt Lean Six Sigma deelname Certificaat” Ja, je krijgt het “Green Belt Lean Six Sigma Certificaat” (theorie en aparte praktijkcertificering) Ja, je krijgt het “Black Belt Lean Six Sigma Certificaat” (theorie en aparte praktijkcertificering)
Heb je een vooropleiding nodig? Nee, iedereen kan deelnemen aan deze opleiding. Nee, iedereen kan deelnemen aan deze opleiding. Nee, iedereen kan deelnemen aan deze opleiding.
Wat is het benodigde Werk- en denkniveau? MBO / MBO+ MBO+ / HBO HBO / WO
Welke leermiddelen heb je nodig? Je hebt geen extra leermiddelen nodig. Alle benodigde leermiddelen worden door ons verzorgd, je hebt alleen jouw enthousiasme nodig. Voor de Green Belt is het gebruik van statistische software essentieel. In deze opleiding is een licentie van SixgmaXL (t.w.v. $299) inbegrepen. Voor de Black Belt is het gebruik van statistische software essentieel. In deze opleiding is een licentie van SixgmaXL (t.w.v. $299) inbegrepen.
Hoe lang duurt deze opleiding? 2 dagen. Dit zijn aaneengesloten trainingsdagen, zodat je snel aan de slag kunt met Lean Six Sigma. Voor deze opleiding is ook een Blended Learning variant beschikbaar, hierbij wordt zelfstudie gecombineerd met 1 dag klassikale training. 8 trainingsdagen, verdeeld in blokken van 2 aaneengesloten trainingsdagen. Gemiddelde doorlooptijd van de training is 3 maanden (daarnaast periodiek fasttracks met doorlooptijd van 1-4 weken ) 18 trainingsdagen, verdeeld in blokken van 2 aaneengesloten trainingsdagen. Gemiddelde doorlooptijd van de training is 6 maanden.
Wat zijn de kosten voor deze opleiding? € 795,- Dit is inclusief lesmateriaal, locatie, lunches en certificering. € 3.895,- Dit is inclusief lesmateriaal, locatie, lunches en theorie- en praktijkcertificering. € 6.995,- Dit is inclusief lesmateriaal, locatie, lunches en theoriecertificering.
Wil je optimaal rendement halen uit deze opleiding?   Dan adviseren wij om ook de praktijkbegeleiding (12 uur begeleiding voor 1 Green Belt verbeterproject) te boeken. Dan adviseren wij om ook de praktijkbegeleiding (2 x 12 uur begeleiding voor 1 Black Belt verbeterproject en 1 Black Belt project) en de praktijkcertificering te boeken.
  Lean Six Sigma Orange Belt   Lean Six Sigma Green Belt   Lean Six Sigma Black Belt