Rondetafelbijeenkomst “Ontwikkelen van een curriculum dat het verbeterprogramma ondersteunt”

10 november 2022 | 14:00 - 17:00 | Loenen aan de vecht

Een succesvolle transformatie naar een continu verbeterende organisatie wordt voor een groot deel gerealiseerd op de werkvloer. Daar wordt continu verbeteren in de praktijk gebracht en moet het door de medewerkers opgenomen worden in het DNA.

Rondetafelbijeenkomst Curriculum

Het ontwikkelen van de nodige kennis en vaardigheden die het verbeterprogramma ondersteunen staat bij veel strategisch programmamanagers hoog op de agenda. Want hoe zorgen zij dat ze de juiste kennis, op het juiste moment bij de juiste medewerkers krijgen? En hoe zorgen ze dat de hele organisatie in haar volle breedte altijd over de meest actuele kennis en informatie beschikt? Het ontwikkelen van een curriculum wat hier op aansluit stelt veel programmamanagers voor een forse opgave.

We zien in de praktijk dat de opgave voor veel organisaties weliswaar gelijk is maar dat de aanpak per organisatie flink kan verschillen. Tijdens de rondetafel gaan we in gesprek met strategisch programmamanagers van verschillende organisaties over dit thema. We bieden ze de unieke mogelijkheid om kennis uit te wisselen over dit onderwerp en van elkaar te leren, terwijl ze direct hun netwerk vergroten.

Inhoud van de rondetafel

In onze ervaring met het ontwikkelen van kennis en vaardigheden zien we dat intervisie één van de meest krachtige middelen is om kennis te verbreden. Leren van en met gelijkgestemden geeft vaak inzichten en inspiratie die niet uit de literatuur te halen zijn. Tijdens de rondetafelbijeenkomst gebruiken we de kracht van de intervisie. Gezamenlijk onderzoeken we welke opgaven binnen dit thema het meest urgent of uitdagend zijn. En wellicht dat er voor sommige facetten al direct pasklare oplossingen aanwezig zijn binnen de groep. Tijdens de rondetafel selecteren we het meest interessante of urgente facet wat we uitgebreid gaan verkennen met elkaar.

Deelnemers aan de rondetafel kunnen verwachten dat ze:

 • Een beter beeld krijgen van de uitdagingen die komen kijken bij het ontwikkelen van curriculum dat het verbeterprogramma ondersteund;
 • Direct inzicht krijgen in de manier waarop andere programmamanagers omgaan met deze uitdagingen;
 • Geïnspireerd worden door de visie en benadering van collega-programmamanagers;
 • Waar mogelijk direct toepasbare concepten leren die ze binnen het eigen curriculum kunnen toepassen;
 • Hun netwerk vergroten met relevante collega-programmamanagers.

Download

In de afgelopen jaren hebben wij tientallen organisaties geholpen bij het ontwikkelen van een passend curriculum wat hier op inspeelt. Ondanks dat de aanpak altijd verschilt, hebben we geprobeerd om de rode draad te vangen in een artikel. Dit artikel kun je in PDF vorm bekijken via onderstaande button.

Bekijk het artikel

Praktische informatie

We nodigen geïnteresseerde programmamanagers graag uit voor deze rondetafelbijeenkomst in Loenen aan de Vecht, waar UPD sinds september 2022 is neergestreken.

 • Locatie: Loenen aan de Vecht
 • Datum: 10 november 2022
 • Tijd: Inloop vanaf 14:00 uur, start programma 14:30 uur. Afsluiting van het programma met een drankje en hapje vanaf 17:00 uur.
 • Voor wie:: Strategisch programmamanagers, Master Black Belts, operationeel verantwoordelijken voor verbeterprogramma’s
 • Kosten: Kosteloos
 • Inschrijven: Via het formulier onderaan deze pagina

Aanmelden voor de rondetafel

Deze rondetafelbijeenkomst heeft ondertussen plaatsgevonden. Wil je op de hoogte gehouden worden van toekomstige rondetafelbijeenkomsten? Laat het ons dan even weten via thespark@upd.nl.