Lean Transformatie

Voor een continu verbeterende organisatie

Het huidige disruptieve tijdperk vraagt van organisaties meer dan ooit om te vernieuwen en flexibel te worden (Agile). Om maximale waarde voor de klant te creëren met hun bedrijfsprocessen (Lean). Voor een succesvolle verbeteraanpak is er richting en structuur nodig. Daarom hebben wij het Transformatiemodel ontwikkeld waarin we diverse structuur- en verbetercultuurelementen hebben samengebracht.

Het Transformatiemodel

In essentie komt het Transformatiemodel erop neer dat er verbinding moet zijn tussen alle lagen van de organisatie. Om doelgericht te kunnen veranderen is een top-down benadering cruciaal: zonder leiderschap en langetermijnkoers stranden verbeteringen die op de werkvloer zijn bedacht, in goede bedoelingen. In het ergste geval werken verbeterinitiatieven elkaar zelfs tegen. Maar zonder initiatief van onderaf, missen medewerkers het gevoel dat zij bijdragen aan het succes van hun organisatie.

Daarbij: als leidinggevenden niet de competenties hebben om de ‘harde’ kant van het sturen op resultaten te verbinden aan de ‘zachte’ kant van het coachen op gedrag, zal dit niet leiden tot de cultuurverandering die noodzakelijk is voor een continu verbeterende organisatie.

Lean transformatiemodel
Klik hier voor een grote versie van de afbeelding

Het Transformatiemodel kan jouw organisatie een ‘kapstok’ bieden op weg naar het bereiken van een continu verbeterende organisatie.

Kennismaken?

Elke organisatie is uniek. Daarom is iedere opdracht voor ons maatwerk. We zijn bijzonder geïnteresseerd in wat er bij jou speelt en hoe we je kunnen helpen bij het realiseren van jouw ambities. Daarom maken we graag kennis met je. We komen graag bij je langs. Uiteraard ben je ook van harte welkom bij ons op kantoor. Als je hieronder je gegevens achterlaat nemen we contact met je op voor een afspraak.