Kennismakingsworkshops Lean, Lean Six Sigma en Agile

Kennismakingsworkshop Continu verbeteren, vernieuwen en veranderen

Met Lean, Lean Six Sigma en Agile

Moderne en toekomstbestendige organisaties werken continu aan het verbeteren van de kwaliteit, verhogen van de klant- en medewerkertevredenheid en het verkorten van de doorlooptijd. Continu verbeteren is niet meer weg te denken uit de succesformule voor organisaties. Organisaties die nog aan het begin van de continu verbeterreis staan worstelen veelal met de selectie van de juiste verbetermethode of filosofie.

Speciaal voor deze organisaties organiseren we kennismakingsworkshops waarin we de deelnemers een introductie geven over het gedachtegoed van verschillende methodes en filosofieën. Dit zijn workshops van ongeveer 2 uur die we kosteloos verzorgen.

Inhoud van de kennismakingsworkshops

Tijdens de kennismakingsworkshops geven we de deelnemers een korte introductie in Lean, Lean Six Sigma of Agile. We laten zie hoe organisaties tot een gedegen selectie komen en hoe ze dit implementeren met opleidingsprogramma’s, standaardwerk en operationeel management. Tijdens de workshop krijgen deelnemers antwoord op vragen als:

Voor wie organiseren we deze kennismakingsworkshops?

De kennismakingsworkshops organiseren we voornamelijk voor management- en directieleden van organisaties die aan de start van de verbeterreis staan. In veel gevallen zien we dat deze groep wordt aangevuld met operationele kwartiermakers; de mensen binnen de organisatie die de eerste stappen gaan zetten met continu verbeteren.

De ideale groepsgrootte voor deze workshops is 8-12 deelnemers. Een kleinere groep behoort tot de mogelijkheden maar een grotere groep gaat ten koste van de interactie. In het geval van het laatste adviseren we om de groep te verdelen over twee workshops voor het optimale resultaat.

Planning, praktische informatie en kosten

Deze workshops plannen we altijd in samenspraak met de organisatie. We bekijken samen welke datum het beste uitkomt en welke van onze (Master) Black Belts het meest geschikt is om de workshop voor de betreffende organisatie te begeleiden. In principe vinden de workshops altijd plaats op locatie bij de organisatie. Dat scheelt reistijd voor de deelnemers. Indien gewenst kan de workshop ook gegeven worden op ons kantoor in Loenen aan de Vecht.

We verzorgen deze workshop in principe kosteloos, tenzij er specifieke wensen aan de workshop verbonden zijn waardoor we het materiaal specifiek moeten ontwikkelen.

Meer weten?

Wil je meer weten over deze kennismakingsworkshop? Neem dan contact met ons op via 020 – 345 3015 of per email via contact@upd.nl.