Wat is Lean Management?

Elimineer verspillingen – verbeter het bedrijfsresultaat

Lean is een managementfilosofie die erop gericht is om verspillingen – zaken die geen toegevoegde waarde leveren – te elimineren. Lean richt zich veelal op reductie van de doorlooptijd “van zand tot klant”. Een succesvolle implementatie van Lean Thinking verhoogt de produktiekwaliteit en verlaagt de produktiekosten. Zo leidt Lean management tot een substantiële verbetering van het bedrijfsresultaat.

Lean Manufacturing werd grotendeels ontwikkeld door drie mannen: de stichter van Toyota, Sakichi Toyoda, zijn zoon Kiichiro Toyoda en ingenieur Taiichi Ohno. Toyota slaagde erin door toepassing van Lean Manufacturing zijn kosten te reduceren en zo uit te groeien tot de top 10 van grootste bedrijven in de wereld. Dankzij het succes van deze filosofie is zij vaak gekopieerd door andere organisaties. Inmiddels wordt Lean Management met aansprekende resultaten toegepast in tal van bedrijfstakken.

Implementatie van Lean Management

Het implementeren van Lean Management is geen technisch hoogstandje. Het vraagt echter wel om een grondige training en een professionele begeleiding. Over het algemeen moeten er nogal wat denkpatronen op de schop en ontstaan her en der situaties waar men flexibel met verandermanagement bezig moet zijn. Voor een geslaagde implemetatie van Lean zijn betrokkenheid van management en medewerkers én het spreken van dezelfde taal, van cruciaal belang.

Ervaren experts in Lean Management

UPD heeft de beschikking over experts met veel Lean ervaring en begeleidt organisaties in alle sectoren en op ieder niveau bij het succesvol uitvoeren van Lean trajecten:

  • betere klantgerichtheid en daardoor hogere waardering van klanten
  • snellere dienstverlening door slimmere werkprocessen en daardoor kortere doorlooptijden
  • meer efficiëntie door eliminering van verspilling en daardoor (flinke) kostenbesparingen
  • consequent werken aan de oriëntatie op leren en daardoor continu verbeteren
  • versterking van de ontwikkeling van de gezamenlijke professionaliteit en daardoor van de kwaliteit

Kennismaken?

Elke organisatie is uniek. Daarom is iedere opdracht voor ons maatwerk. We zijn bijzonder geïnteresseerd in wat er bij jou speelt en hoe we je kunnen helpen bij het realiseren van jouw ambities. Daarom maken we graag kennis met je. We komen graag bij je langs. Uiteraard ben je ook van harte welkom bij ons op kantoor. Als je hieronder je gegevens achterlaat nemen we contact met je op voor een afspraak.