Vacature Senior Projectmanager Onderwijs

UPD zoekt gedreven professionals

UPD, gevestigd in Amstelveen, zoekt een senior projectmanager die landelijk projecten kan begeleiden ten behoeve van kwaliteitsverbetering van onderwijs en onderwijsorganisaties.

UPD is specialist op het gebied van continu verbeteren. Ruim 15 jaar ondersteunen we met trots toonaangevende organisaties in hun continue verbeterreis. Onze aanpak is veelal maatwerk waarin wij gebruik maken van beproefde methoden zoals Lean, Six Sigma, Scrum en Agile, maar vooral oog hebben voor cultuur, medewerkers en leiderschap. Als ‘one stop shop’ op het gebied van continu verbeteren zijn wij in staat ondersteuning te bieden middels trainingen, coaching, project- en programmamanagement en detachering. Door onze klanten worden wij gezien als een betrouwbare, bevlogen en plezierige partner, die zijn nek durft uit te steken en het beloofde resultaat realiseert of overtreft. Wij spreken de taal van de klant door onze verbinding met – en ervaring binnen diverse sectoren. Een persoonlijke benadering, pragmatiek en resultaatgerichtheid staan hierbij centraal.

Om onze groei te kunnen bestendigen zijn wij op zoek naar een ambitieuze senior projectmanager voor onze divisie Onderwijs.

De functie

In deze dynamische en uitdagende functie ben je verantwoordelijk voor verbetertrajecten en/of programma’s in de sector Onderwijs (met name mbo en hbo) ten behoeve van (continue) verbetering van onderwijs en onderwijsorganisaties. Daarnaast ben je medeverantwoordelijk voor acquisitie van nieuwe verbeterprogramma’s binnen de onderwijssector. Jouw teamleden zijn zowel mensen van de onderwijsinstelling als naaste collega’s. Samen sta je voor de uitdaging; van een verbeterproject op opleidingsniveau, tot een organisatiebreed continu verbeterprogramma of een Lean project op ondersteunende diensten. Ook het verzorgen van trainingen en workshops zal onderdeel uitmaken van je werkzaamheden. Je schrijft geen adviesrapporten maar realiseert en verankert de verbeteringen die nodig zijn en je leert de organisatie zelf continu te verbeteren. De organisatie en haar medewerkers begeleiden bij de benodigde veranderingen is daarbij het belangrijkste aspect.

Wat er van je wordt verwacht

Je hebt aantoonbare en recente ervaring met de implementatie van meerdere complexe verbeterprojecten en het enthousiasmeren van mensen. Je hebt dan ook een gedegen kennis van procesverbetering met de daarbij behorende gedrags- en cultuurverandering. Je bent bij voorkeur Black Belt in Lean gecertificeerd. Je hebt ervaring in de onderwijs sector en je beschikt over een relevant netwerk binnen deze sector, waardoor acquisitie van nieuwe klanten op basis van consultative selling een rol is die jou past als een handschoen.

Resultaatgerichtheid, pro-activiteit, leiderschap en ondernemerschap zitten in jouw DNA. Je houdt niet van papieren tijgers en dikke dossiers vol adviezen. Wat je wilt, is intensief samenwerken met opdrachtgevers en jouw adviezen en verbetervoorstellen daadwerkelijk realiseren.

Je voldoet aan de volgende functie-eisen

  • Je hebt 7 tot 10 jaar werkervaring bij een vergelijkbaar organisatieadviesbureau op het gebied van verbeterprojecten en programma’s;
  • Je bent (master) black belt in Lean of vergelijkbare filosofie
  • Je hebt een actief en relevant netwerk binnen de onderwijssector en kan vanuit onze propositie zelfstandig stevige projecten acquireren bij (koude) klantrelaties
  • Je bent toonaangevend in je specialisme en hebt passie/affiniteit voor de onderwijssector
  • Je hebt een academische opleiding
  • Je bent inhoudelijk en analytisch sterk (kwantitatief en kwalitatief) en multidisciplinair in denken en doen
  • Je creëert verandering en draagvlak op alle niveaus
  • Je bent een inspirerend professional en sparring partner voor collega’s

Wat bieden we jou?

Een inspirerende, dynamische omgeving waar het nooit saai of eentonig is. Een uitdaging om ineen groeiend bedrijf de divisie Onderwijs verder uit te helpen bouwen. Het UPD team bestaat uit circa 65 enthousiaste, hoogopgeleide en gedreven collega’s die samen impact hebben binnen sectoren als Industrie, Zakelijke Dienstverlening, Overheid, Zorg en Onderwijs. We zijn een lerende organisatie met collega’s die van samenwerken en kennisdeling houden en elkaar steeds uitdagen door scherp en kritisch te blijven. Onze gezamenlijke missie hierbij is maximale impact bij onze klanten te realiseren. Wij bieden markconforme primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Interesse of meer informatie?

Jouw sollicitatie met een korte toelichting en je CV kun je versturen naar join@upd.nl Heb je functie-inhoudelijk vragen, neem dan contact op met UPD. Contactpersoon voor deze vacature is Wendy Schoone, te bereiken op 020-3453015. Een assessment en een verklaring van goed gedrag kunnen deel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Trefwoorden voor deze vacature zijn: Projectmanager Onderwijs, Business Consultant, bedrijfskunde, Lean, Black Belt, implementatie, verbeterprocessen, Plus Delta, Onderwijs, roc, mbo, hbo, MBOBeter, HBObeter, Landelijk.