Vacature Consultant/Trainer Black Belt bij UPD

UPD, gevestigd in Amstelveen, zoekt een bevlogen Consultant Black Belt met trainerservaring die door middel van het uitvoeren van verbeterprojecten, training en coaching impact wil maken bij onze opdrachtgevers.

UPD is specialist in het verbeteren van bedrijfsprocessen. Ruim 15 jaar ondersteunen we met trots toonaangevende organisaties in hun continue verbeterreis. Onze aanpak is veelal maatwerk waarin wij gebruik maken van beproefde methoden zoals Lean, Six Sigma, Scrum en Agile, maar vooral oog hebben voor cultuur, medewerkers en leiderschap. Als ‘one stop shop’ op het gebied van continu verbeteren zijn wij in staat ondersteuning te bieden middels trainingen, coaching, project- en programmamanagement. Door onze klanten worden wij gezien als een betrouwbare, bevlogen en plezierige partner, die zijn nek durft uit te steken en het beloofde resultaat realiseert of overtreft. Wij spreken de taal van de klant door onze verbinding met – en ervaring binnen diverse sectoren. Pragmatiek en resultaatgerichtheid staan hierbij centraal.

Je Functie

Vanuit de filosofie van Lean, Lean Six Sigma en Agile help je organisaties operationele resultaten blijvend te verbeteren en een permanente verbetercultuur te creëren. Dit doe je door middel van het begeleiden en/of uitvoeren van verbeterprojecten bij de klant en samen met de klant. Je voert analyses uit en adviseert over verbeterpotentieel. Je verzorgt workshops en faciliteert groepsprocessen om tot implementatie van verbeteringen te komen. Je begeleidt de organisatie en haar medewerkers bij de benodigde veranderingen. Je schrijft geen adviesrapporten maar realiseert en verankert de verbeteringen die nodig zijn en je leert de organisatie zelf continu te verbeteren. Je bent dan ook sparringpartner voor het management van de opdrachtgever. Ook het verzorgen van trainingen Lean, Lean Six Sigma en Agile en het coachen/begeleiden van cursisten bij hun verbeterprojecten voor praktijkcertificering zijn onderdeel van je werk. Fun, openheid, resultaat en samen continu verbeteren zijn cruciaal voor je.

Wat er van je wordt verwacht

Je bent Lean Black Belt of Lean Six Sigma Black Belt gecertificeerd en hebt aantoonbare en recente ervaring met het uitvoeren van Lean – of LSS verbeterprojecten, het geven van trainingen in verbetermethodes en het enthousiasmeren van mensen. Om geloofwaardig te zijn als Consultant/Trainer, heb je een gedegen kennis van procesverbetering met de daarbij behorende gedrags- en cultuurverandering opgebouwd.

Resultaatgerichtheid, overtuigingskracht, aanpassingsvermogen en snel kunnen schakelen zitten in jouw DNA. Wat je wil, is intensief samenwerken met collega consultant/trainers om jouw projectmanagement skills, adviesvaardigheden en trainersvaardigheden naar een hoger niveau te tillen.

Je voldoet aan de volgende functie eisen

 • HBO/WO opleiding;
 • Black Belt (Lean/LSS) certificering;
 • 4 jaar aantoonbare ervaring als consultant, project manager en/of verbeterexpert;
 • Ervaring met het succesvol afronden van Lean/LSS projecten (DMAIC) in de praktijk;
 • Kennis en ervaring in change management;
 • Ervaring in trainen en coachen op Green Belt niveau;
 • Uitstekende beheersing Engelse taal in woord;
 • Is digitaal zeer handig, maakt zich applicaties snel eigen;
 • Kennis en ervaring met Agile is een grote pré.

Wat bieden wij jou?

 • Een succesvolle en sterk groeiende organisatie waarbij het “never a dull moment” is;
 • Een innovatieve, inspirerende en informele omgeving;
 • Een kans om jezelf breed verder te ontwikkelen;
 • Een platte organisatie waarin ondernemerschap, initiatief en het pakken van verantwoordelijkheid wordt gestimuleerd;
 • Uitdagende projecten die het verschil maken;
 • Marktconforme primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Fun samen met 65 collega’s!

Interesse?

Jouw sollicitatie met een korte toelichting en je CV kun je versturen naar join@upd.nl

Heb je functie-inhoudelijk vragen, neem dan contact op met UPD. Contactpersoon voor deze vacature is Wendy Schoone, te bereiken op 020-3453015. Kijk voor meer informatie op www.upd.nl.

Een assessment en een verklaring van goed gedrag kunnen deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Trefwoorden: business consultant, implementatie, PDCA, VSM, project manager, Onderwijs, Overheid, Zakelijke Dienstverlening, Industrie, Zorg, verbeterprocessen, verbeter coach, LEAN expert, Amstelveen, Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Noord Holland, Zuid Holland, Brabant