UPD neemt Het Consulaat over - Integratie van dienstverlening

UPD breidt met aansluiting van Het Consulaat uit op het gebied van cultuur, gedrag en leiderschap

Amstelveen, 11 februari 2020

UPD heeft adviesbureau Het Consulaat overgenomen. De twee adviesbureaus worden samengevoegd waarbij de dienstverlening van beide bureaus wordt geïntegreerd. Dit resulteert in een unieke, integrale aanpak waarbij beproefde verbetermethodes en gedragsverandering hand in hand gaan. Eerder dit jaar maakte UPD al bekend dat Erwin Rexwinkel is toegevoegd aan de directie. De integratie van Het Consulaat is de volgende stap in het professionaliseren en versterken van de dienstverlening.

Een unieke integrale aanpak

Voor UPD is dit de 2e overname in het 18-jarig bestaan. In 2012 nam het toenmalige Plus Delta trainingsbureau UNC over, waarmee UNC Plus Delta – het huidige UPD – werd gevormd. Net als 8 jaar geleden is de overname van Het Consulaat gericht op het versterken van de dienstverlening met een vernieuwde propositie.

Joris van de Lindeloof – directeur en partner van UPD – is enthousiast over de mogelijkheden die de integratie biedt. Hij zegt daarover: “Het is algemeen bekend dat het succes van verbeterprogramma’s voor een belangrijk deel afhankelijk is van het gedrag en de cultuur binnen de organisatie. Bij UPD helpen we mensen, teams en organisaties om continu te verbeteren en te vernieuwen aan de hand van beproefde verbetermethodes. Het Consulaat is gespecialiseerd in cultuur- en gedragsverandering, lerende organisaties en leiderschap. Dat is een prachtige, versterkende combinatie die we gaan ontwikkelen tot een geïntegreerde aanpak.”

Scheiden van de harde en zachte kant is verspilling

Het Consulaat ontstond in 2001 uit de fusie tussen Acteurs in Bedrijf, één van de grondleggers van het trainingsacteren in Nederland, en een groep consultants van Arthur Andersen. Het Consulaat richt zich op succesvolle en duurzame verandering door abstracte visies, missies, en strategieën te operationaliseren, defensieve patronen te doorbreken, zaken die onder tafel blijven bespreekbaar te maken en de aanwezige diversiteit beter te benutten. De werkwijze van beide bureaus is niet vreemd voor elkaar. Pim Bouwman – tot voor kort eigenaar van Het Consulaat – zegt daarover:

“UPD en Het Consulaat werkten de laatste jaren al regelmatig samen bij verschillende klanten. We delen de visie dat harde en zachte verandering onlosmakelijk aan elkaar zijn verbonden. We zien dat bij veel organisaties wel een harde scheiding wordt gemaakt, maar het scheiden van hard en zacht is eigenlijk gewoon verspilling. Het belangrijkste is dat we heel prettig samenwerken en elkaar heel mooi aanvullen op alle fronten. Ik zie eigenlijk alleen maar kansen in het combineren van onze dienstverlening.“

Bouwman wordt – als directeur bij UPD – verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitrollen van de geïntegreerde dienstverlening. Hiervoor is een team samengesteld dat bestaat uit een aantal medewerkers van Het Consulaat en UPD. “Al zijn we nu natuurlijk allemaal UPD’er” – zegt hij lachend. “Vanuit Het Consulaat hebben we klanten die bediend moeten blijven worden. Door een team samen te stellen waarin beide bureaus zijn vertegenwoordigd, kunnen we enerzijds borgen dat de bestaande klanten continuïteit hebben en tegelijkertijd zorgen dat de geïntegreerde dienstverlening snel en effectief wordt geïmplementeerd binnen de verschillende waardestromen en sectorsquads.”

Het Consulaat wordt UPD

Uiteindelijk zal Het Consulaat volledig opgaan in UPD. Tijdens de integratie – die nu is gestart – zal de merknaam van Het Consulaat nog blijven bestaan. De aankomende periode wordt gebruikt om alle collega’s, klanten en relaties te laten wennen aan de overgang naar UPD. Hoe en op welke termijn Het Consulaat wordt uitgefaseerd zal in de nabije toekomst duidelijk worden.