UPD breidt het partnernetwerk uit met MKB Bedrijfsovername - UPD

UPD breidt het partnernetwerk uit met MKB Bedrijfsovername

Een essentieel onderdeel van het toekomstbestendig maken van organisaties is het borgen van de continuïteit en het vlekkeloos overdragen van de organisatie naar een nieuwe eigenaar. Voor iedere ondernemer komt er een moment om afscheid te nemen van de onderneming en dat is vaak een lang en emotioneel proces. Om hierbij te ondersteunen heeft UPD het partnernetwerk uitgebreid met MKB Bedrijfsovername. Zij begeleiden ondernemers bij het hele overnametraject, van koffie bij de eerste kennismaking tot champagne bij de notaris.

De wereld van bedrijfsovernames is voor veel ondernemers een doolhof’ vertelt Jeroen van Schreven, één van de initiatiefnemers van MKB Bedrijfsovername. ‘Ze worden bedolven onder jargon, corporate finance adviseurs en goed bedoelde adviezen en uiteindelijk zien we vaak dat ze niet weten waar ze moeten beginnen. MKB Bedrijfsovername helpt ze tijdens het hele proces, met als doel om de overname zo goed mogelijk te laten verlopen, optimaal resultaat voor de ondernemer te halen en de continuïteit van de onderneming te borgen.

Dicht bij de ondernemer

MKB Bedrijfsovername wordt – in tegenstelling tot andere soortgelijke organisaties – geleid door échte ondernemers. Hierdoor weten ze als geen ander wat er speelt bij de ondernemers die ze begeleiden. Dus geen standaard Corporate Finance partij waar het draait om zo snel mogelijk een bedrijfstransactie af te ronden. Van Schreven: ‘Als ondernemers weten we hoe het voelt om afscheid te nemen van een onderneming; alsof je kind uit huis gaat. Daarom geloven we ook dat een bedrijfsoverdracht best wat tijd mag kosten, als dit het resultaat maar ten goede komt.

Focus op Continuïteit

MKB Bedrijfsovername is gevormd door adviseurs die ook actief zijn bij het Verenigd Ondernemers Fonds. Dit fonds is speciaal opgezet om de continuïteit van ondernemingen te borgen, zonder focus op kortetermijnwinsten. Hiervoor is een special Continuïteitsmaximalisatieprogramma ontwikkeld wat primair gericht is op het toekomstbestendig maken van de onderneming en deze onafhankelijk maken van de ondernemer. Dit gedachtegoed zit ook diep geworteld in de focus van MKB Bedrijfsovername. ‘Het belangrijkste is dat de onderneming ook na de overname gezond en toekomstbestendig blijft.’, besluit van Schreven.

Over UPD Partners

De UPD Partners zijn een belangrijk element van het verbeternetwerk ‘the Spark*’. Een UPD Partner kenmerkt is een organisatie die – door de specialistische kennis – een significante bijdrage doet aan het verbeternetwerk. Organisaties die werken met één van de UPD Partners zijn dus gegarandeerd van de specialistische kennis en ervaring van de partner en verzekerd van de kwaliteit, ervaring en slagkracht van de marktleider op het gebied van Continu Verbeteren en Vernieuwen. Hier lees je meer over het netwerk en de huidige partners.