UPD breidt de directie uit met Erwin Rexwinkel - UPD

UPD breidt de directie uit met Erwin Rexwinkel

Amstelveen, 21 januari 2020

Expert op het gebied van continu verbeteren UPD is 2020 voortvarend begonnen. Het adviesbureau maakte donderdag bekend dat Erwin Rexwinkel recent is toegevoegd aan de directie. Met de komst van Erwin zet UPD haar groeiambities extra kracht bij.

UPD laat de afgelopen jaren een stabiele groei zien. De ambities voor de aankomende jaren vragen nu om additionele kennis en ervaring. Deze brengt Erwin mee. Erwin heeft bijna 30 jaar ervaring in verschillende rollen bij toonaangevende consulting organisaties, onder meer Deloitte en PwC.

Gewend aan verandering

Sinds de oprichting 18 jaar geleden, in een tijd dat bijna niemand Lean of Six Sigma kende, is UPD uitgegroeid tot een toonaangevend adviesbureau op het gebied van continu verbeteren en vernieuwen. Ruim 60 medewerkers werken dagelijks aan verbeter- en verandertrajecten binnen de Zakelijke Dienstverlening, Industrie, Overheid en het Onderwijs.

In de loop der jaren heeft UPD de klantvraag steeds zien veranderen. Joris van de Lindeloof, directeur en partner van UPD zegt daarover: “We zijn er bij UPD aan gewend dat de klantvraag verandert, dat maken we al 18 jaar mee. De afgelopen jaren zien we deze verschuiven van helpen een aantal processen verbeteren of een afdeling begeleiden naar ondersteuning bij strategierealisatie met een integrale verbeteraanpak. Continu verbeteren en vernieuwen wordt in toenemende mate een bedrijfsstrategie.“

De verandering in klantbehoefte vraagt ook een verandering binnen UPD. Niet alleen in de dienstverlening, maar ook in de kennis en competenties binnen de directie. Van de Lindeloof: “We hebben als directie onze groeiambities voor een belangrijk deel gericht op de veranderde klantbehoefte. In lijn daarmee kwamen we tot de conclusie dat we voor ónze strategierealisatie extra kennis, ervaring en slagkracht nodig hadden. Die vonden we in Erwin Rexwinkel.”

Een mooie uitdaging

Erwin Rexwinkel is een bekende in de consulting wereld. Hij heeft ruim 20 jaar bij grote(re) consulting organisaties als Andersen, Deloitte, PwC en First Consulting als partner gewerkt. Ook werkte hij voor enkele kleinere adviesbureaus, SMC en Bright & Company.

“Ik kwam via een gezamenlijke relatie in contact met UPD. Vanaf de eerste kennismaking was het goede gevoel en de click er meteen. Zodra je bij UPD binnenloopt voel je de drive van de mensen en de positieve energieke vibe. De ambities van UPD spraken me enorm aan en ik zag direct de strategische kansen. Ik ben dan ook blij dat we nu samen aan de slag kunnen.”

Erwin gaat zijn ervaring inzetten om het UPD-praktijkmanagement en de consulting dienstverlening verder te professionaliseren en uit te breiden. Hij zegt over dat laatste: “Klanten willen in toenemende mate hun strategierealisatie en verandercapaciteit op een hoger plan brengen. UPD heeft enorme kennis van en ervaring met methoden op het vlak van continu verbeteren en veranderen. Gecombineerd met de investeringen die UPD onder meer momenteel doet in competenties en ervaring op het vlak van strategierealisatie, leiderschap en gedragsverandering, kunnen wij klanten bij uitstek helpen. Van opleiden tot en met het begeleiden bij het realiseren van strategie, verbeteringen en veranderingen.”

Erwin is zeer recent begonnen bij UPD. Hij zal samen met Jof Houben en Wilco Bloem de dagelijkse operationele leiding hebben over UPD. In zijn rol wordt hij verantwoordelijk voor de in-company tak (consulting en opleiden) van UPD.