Jan Heijneman , Msc. Lean Enterprise - Trainer, Coach | UPD

Jan Heijneman

Msc. in Lean Enterprise | Trainer, coach & partner UPD Academy

Jan Heijneman is een gedreven professional op het gebied van Lean transformaties en heeft ruime werkervaring als trainer, consultant, coach en programma/project manager. Hierbij staat de menselijke kant centraal. Deze geeft hij vorm vanuit zijn pragmatische, analytische inslag, motivatie en enthousiasme om op een inspirerende, eenvoudige en creatieve manier samen de medewerkers & directie van de organisaties doelen te bereiken met gevoel voor persoonlijke verhoudingen. Mede hierdoor is hij in staat de bedrijfsprocessen te optimaliseren.

Door zijn ruime ervaring met Lean Deployments, het maken van waardestromen en het ten uitvoer brengen van verbeteringen met de medewerkers, heeft hij een stevige praktische basis en is hij in staat om met alle geledingen binnen de organisatie in gesprek te gaan over mogelijke verbeteringen. Jan beschikt, door zijn kennis en ervaring, over tal van voorbeelden uit de praktijk en heeft veel ervaring binnen zowel service-en administratieve omgevingen als productieomgevingen.

Relevante ervaring

  • Zeer ruime ervaring als trainer/coach binnen verschillende domeinen en doelgroepen (strategisch, tactisch en operationeel). Resultaat: meer dan 500 mensen opgeleid en gecoacht voor praktijkcertificering.

  • Als consultant verschillende bedrijven en overheden geadviseerd over de inrichting en uitvoering van lange termijnstrategie en deze strategie te koppelen aan de dagelijkse verbeterinitiatieven. Met daarbij de inrichting en optimalisering van de aanverwante werkprocessen;

  • Begeleiden en coachen van teams op gebied van Lean op zowel operationeel, tactisch als strategisch niveau;

  • Directeur a.i. bij een dochterbedrijf van PostNL, verantwoordelijk voor de P&L van deze onderneming. Ca. 130 medewerkers met een omzet van ca. €14 miljoen.

Meer over Jan

Jan deelt zijn kennis, passie en overtuiging over Lean graag met iedereen die het wil horen. Hij zoekt regelmatig het podium op als spreker binnen de sprekerspoule, publiceert blogs en artikelen en schrijft (mee) aan whitepapers. En alle kennisdragers die hij creëert zijn vrij toegankelijk voor iedereen, bekijk bijvoorbeeld eens: