FAQ | The Spark*

Veelgestelde vragen

Doorlopend leren, nieuwe kennis opdoen en zo toekomstbestendig worden én blijven: ontwikkelingen op de arbeidsmarkt volgen elkaar in rap tempo op, wat van professionals vraagt om de eigen kennis en kunde continu bij te houden en te verversen. Om te voorzien in die behoefte is er the Spark*, het grootste online verbeternetwerk van én voor verbeterprofessionals. Als specialist op het gebied Agile, Lean en Six Sigma willen we met het verbeternetwerk verbeterprofessionals in Nederland met elkaar verbinden en zo persoonlijke expertise en ervaring beschikbaar stellen voor iedereen die zich wil verbeteren als professional. Lid worden? Dat kan! Join the Spark*!

Hulp nodig? Misschien dat je het antwoord op je vraag op deze pagina kunt vinden. Toch niet? Stel dan je vraag aan één van onze medewerkers via tel. tel: +31 (0)20-345 3015 of office@upd.nl.

Algemeen

Wat is the Spark*?

The Spark* is het grootste verbeternetwerk van Nederland. Het is een online community gemaakt voor de professional die continu wil verbeteren. Voor iedereen die vandaag beter wil presteren dan gisteren, en morgen weer beter dan vandaag.

Door ervaring en expertise uit zo’n beetje alle sectoren op één plek samen te brengen biedt het platform een onuitputtelijke bron aan kennis en informatie. Als gebruiker van the Spark* ben jij daarom een belangrijk onderdeel van het verbeternetwerk. Jouw bijdrage is mede bepalend voor het verdere verloop van onze missie; het bundelen van denkkracht en zo de grootste kennisbank van én voor verbeterprofessionals in Nederland te vormen. Want alleen samen kunnen we écht impact maken.

Laat je inspireren door interessante discussies, bezoek en neem deel aan kennisdelingssessies, verkrijg nieuwe inzichten op veelvoorkomende vraagstukken, ontdek nieuwe verbetermethodieken, vraag om advies en kom in contact met andere verbeterprofessionals.

Om het verbeternetwerk te laten excelleren hebben we jou nodig. Jij hebt kennis en ervaring die anderen niet hebben, en zo hebben andere professionals weer ervaring waar jij mogelijk iets aan hebt. Als iedereen the Spark* doorgeeft, blijft het verbeternetwerk groeien, en daar profiteert iedereen van.

Geef jouw energie door en sluit je aan: Join the Spark*!

Voor wie?

The Spark* is van én voor iedereen; van beginnende verbeteraar tot ervaren verbeterprofessional. Consultants, managers, leidinggevenden, alumni, vakspecialisten en andere ambitieuze professionals uit heel Nederland komen hier samen om kennis, tools, inspiratie te delen.

Sluit je aan bij the Spark*

Ben jij klaar om je aan te sluiten bij het grootste verbeternetwerk van Nederland? Aanmelden doe je hier.

Aanmelden

Eerste keer aanmelden

Je aanmelden bij the Spark* is eenvoudig. Wat je moet doen:

1. Ga naar https://thespark.upd.nl;

2. Op de landingspagina die wordt geopend, klik op ‘Join the Spark*’;

3. Volg de instructies op het scherm.

Wanneer je bovenstaande stappen hebt voltooid ontvang je van ons – nadat je account is goedgekeurd – een email met daarin de link om je account te activeren. Door op button ‘Login to the Spark*’ in de email te klikken kun je het aanmeldproces afronden en direct inloggen op the Spark*.

LET OP! Maak je gebruik van een adblocker? Dan is de LinkedIn-button om je Spark*-account te koppelen met LinkedIn niet zichtbaar. Schakel de adblocker uit om LinkedIn te koppelen aan je account.

Eerste keer aanmelden n.a.v. uitnodiging per email

Heb jij onlangs een email ontvangen waarin je wordt uitgenodigd je aan te sluiten bij the Spark*? Dan kun jij je eenvoudig aanmelden door op de button ‘Join the Spark*’ in die email te klikken.

Op de pagina die zich opent zijn enkele gegevens alvast voor je ingevuld. Om toegang te krijgen tot the Spark* vul je de lege velden in en voltooi je jouw aanmelding.

LinkedIn koppelen aan profiel ná registratie

Nadat je registratie is voltooid is er de mogelijkheid om, indien je hier niet voor hebt gekozen tijdens het aanmeldproces, je LinkedIn-account te koppelen aan je Spark-profiel. Wat je moet doen:

1. Log in met het e-mailadres die je hebt gebruikt tijdens het registratieproces;

2. Als je bent ingelogd navigeer je naar je profiel-pagina. Deze vind je door met je muis op het ronde profiel-icoon rechtsboven te klikken en vervolgens op ‘Mijn Profiel’ te klikken;

3. Op je profiel-pagina zie je rechts-midden een Linkedin-button. Klik op de button en volg de instructies op het scherm.

LET OP! Maak je gebruik van een adblocker? Dan is de LinkedIn-button niet zichtbaar. Schakel de adblocker uit om LinkedIn te koppelen aan je account.

Aanmelding afgekeurd

Omdat we de kwaliteit van het grootste verbeternetwerk van én voor verbeterprofessionals hoog willen houden is er op the Spark* geen plaats voor nep-profielen. Om die reden worden alle nieuwe aanmeldingen eerst gecontroleerd. Nadat je account is gecontroleerd en goedgekeurd ontvang je van ons een mail om je account te activeren.

Mijn Opleidingen (binnenkort beschikbaar)

Opleidingsgroep

Deelnemers van de Green & Black Belt in Lean en/of Six Sigma opleiding worden automatisch toegevoegd aan de opleidingsgroep van de betreffende opleiding. Hier vind je alle praktische én nodige informatie met betrekking tot jouw opleiding. Alle communicatie omtrent je training vindt hier plaats.

In de opleidingsgroep komen zowel de trainer(s) als de mede-cursisten die deelnemen aan de betreffende opleiding samen. Heb je een vraag of wil je kennis delen dan kun je dat in deze groep doen. Daarnaast vind je er handige linkjes en downloadbaar lesmateriaal.

Navigeren naar opleidingsgroep

Nadat je bent aangemeld op het platform en bent ingelogd verschijnt uiterlijk 14 dagen voorafgaand je eerste trainingsdag de tab ‘Mijn Opleidingen’ rechts in je menu (naast de tab ‘bedrijven’). Wanneer je klikt op de tab ‘Mijn opleidingen’ open zich een overzicht van de door jouw gekozen en/of voltooide opleiding(en). Klik op de groep waaraan je gaat deelnemen om in contact te komen met je trainer en mede-cursisten, praktische en nodige informatie over je training te lezen én lesmaterialen te downloaden.

Kennisgroepen

Wat zijn kennisgroepen?

Om het delen van informatie, inzichten en kennis zo simpel mogelijk te maken zijn er de thematisch ingerichte kennisgroepen op the Spark*. Híer wil je zijn. Of je nu vragen hebt over scrum en agile-toepassingen, of graag je kennis wil verrijken met inzichten op het gebied van data analytics, policy deployment of lean six sigma, experts en andere verbeterprofessionals binnen deze groepen helpen je verder op weg.

Klik op ‘Groepen’ in de navigatiebalk van the Spark* en bekijk het overzicht van alle beschikbare topics.

Wat kan ik met de kennisgroepen?

De kennisgroepen zijn er om jou en andere verbeterprofessionals te helpen met continue verbetering en vernieuwing door middel van kennisdeling. Jij hebt kennis en ervaring die anderen niet hebben, en zo hebben andere verbeteraars weer expertise waar jij mogelijk iets aan hebt. Door onze gezamenlijke denkkracht te bundelen biedt the Spark* een enorme schat aan inspiratie en informatie. Om het leerpotentieel optimaal te benutten zijn daarom de kennisgroepen ontwikkeld.

Elke kennisgroep behelst ieder zijn eigen thema en wordt beheerd door één of meerdere experts op het gebied van het betreffende thema. De experts voorzien volgers van deze groepen van handige tips, tricks, video’s, downloadbare materialen en nieuwtjes. Groepsleden kunnen op hun beurt weer vragen stellen, interessante onderwerpen aansnijden of reageren op discussies en andere updates.

Door met elkaar de verbinding aan te gaan, creëren we samen een cultuur waar je wordt uitgedaagd en meegenomen. Een omgeving waar we onze gezamenlijke kennis en ervaring bundelen en écht impact kunnen maken. Jouw actieve bijdrage is daarom van doorslaggevend belang. Hoe je hier invulling aan geeft is aan jou. De ideale verbeterreis ziet er immers voor iedereen anders uit.

Voor wie zijn de kennisgroepen bedoeld?

Of je nu een ervaren of beginnende verbeteraar bent; de kennisgroepen zijn er voor alle verbeterprofessionals die zijn of haar kennis over het betreffende thema van de kennisgroep wil verrijken. Omdat er kennisgroepen zijn die een bepaald expertise- en/of senioriteitslevel verlangen, zit op enkele groepen een slotje. Dit slotje houdt in dat de groep besloten is en dat je op aanvraag kan worden toegelaten tot de groep.

Thema’s

Iedere kennisgroep bevat een eigen thema op het gebied van continue verbetering. Hieronder een overzicht van enkele kennisgroepen die nu in gebruik zijn:

 › Gamification bij verbeterprogramma’s;
 › Data Science;
 › Lean Leiderschap;
 › Verzamelgroep voor praktische formats, templates & afkortingen;
 › Policy Deployment;
 › Zelfstandige Agile Coaches;
 › Robotic Process Automation;
 › De Boekenplank;
 › Marketplace;
 › Belbin Teamrollen;
 › Agile & Scrum Centrum;
 › & meer!

Klik op ‘Groepen’ in de navigatiebalk van the Spark* om het overzicht van alle topics te bekijken.

Staat jouw specialisme er niet tussen? Of heb je behoefte aan een extra groep met een ander thema? Dan biedt the Spark* je de mogelijkheid om een groep te aan te vragen en/of te beheren. Je doet dit door een mail te sturen naar office@upd.nl waarin je vertelt waarom jij denkt dat deze groep iets toevoegt aan the Spark* community. Om beheerder te worden van een groep dient je kennis over het aangevraagde thema bovengemiddeld hoog te zijn.

Aanvragen nieuwe groep

Mis je een thema? Of wil je graag starten met je eigen kennisgroep? Dan biedt the Spark* je de mogelijkheid om een groep te aan te vragen en/of te beheren. Je doet dit door een mail te sturen naar office@upd.nl waarin je vertelt waarom jij denkt dat deze groep iets toevoegt aan the Spark* community. Om beheerder te worden van een groep dient je kennis over het aangevraagde thema bovengemiddeld hoog te zijn.

Experts

Elke groep wordt beheerd door één of meerdere ervaren experts op het gebied van het betreffende thema. Naast dat zij de groep voorzien van nieuwtjes, tips, tricks en downloadbare materialen, helpen ze je graag verder als je vragen hebt. Indien er een slotje op de groep zit dan beoordeelt de expert van de groep of je profiel matcht met het expertise- / senioriteitslevel van de groep.

Toegang tot groepen met slotje

Omdat er kennisgroepen zijn die een bepaald expertise- en/of senioriteitslevel verlangen, zit op enkele groepen een slotje. Dit slotje houdt in dat je op aanvraag kan worden toegelaten tot de groep.

Door op ‘Groepen’ in de navigatiebalk op the Spark* te klikken kom je in het overzicht van alle aanwezige kennisgroepen terecht. Selecteer daar de groep die je wil volgen. Op de pagina van de betreffende groep kun je een verzoek indienen om toegelaten te worden. De moderator van de groep beoordeelt vervolgens of jouw profiel voldoet aan de eisen.