Workshops

Lean Six Sigma Seminar 2016

Workshop: Slimmer werken met zelfstandige teams

Door: Gemeente Hollands Kroon

Laat u inspireren door Hollands Kroon: een eigenwijze en innovatieve gemeente in de kop van Noord Holland. ‘Terug naar de bedoeling’ wordt hier in de praktijk gebracht: dienstverlening naar de burger staat echt centraal. Met zelfsturende teams wordt invulling gegeven aan haar principes: ‘zelfredzaamheid, eigen verantwoordelijkheid en ruimte voor ontwikkeling’.

Workshop: Leiderschap in transformaties

Door: Cygnific

Cygnific is een van de meest toonaangevende Lean-organisaties in de zakelijke dienstverlening. De organisatie maakte een transformatie in leiderschap door. Hoe heeft Cygnific dit bewerkstelligd? U komt er alles over te weten in deze workshop. Ton Ridder (Managing Director) en Marion Bekebrede (Master Black Belt) vertellen over het verschil in leiderschap en hoe dat te meten is. U verlaat de workshop met concrete handvaten over ander (Lean) gedrag.

Workshop: Wees de meester en vormgever van jezelf

Door: LevenXL

Veranderingen horen bij het leven. Soms overkomen ze u en zijn ze niet altijd even leuk. Toch moet u een dan nieuwe realiteit accepteren, omdat u hier nu eenmaal geen invloed op heeft. Uw emoties en manier van denken kunt u wél zelf bepalen en stellen u in staat uw handelen daarop aan te passen. In deze workshop leert u hoe u dat voor elkaar kunt krijgen!

Workshop: Leiden zonder straffen (OBM)

Door: Joost Kerkhof In samenwerking met Unc Plus Delta

Wat het gewenste resultaat moet zijn van een verbetering, dat weten we vaak wel. Maar welk gewenste gedrag zorgt daar nu eigenlijk voor en hoe stimuleer je dat dan? De kracht van positieve beloning en waardering staat centraal In de workshop Oganizational Behavior Management (OBM). Ervaar in deze workshop hoe u het gewenste gedrag en het gewenste resultaat met elkaar kunt verbinden in de praktijk.

Workshop: Zonder weerstand geen glans (NLP)

Door: José Schaeffer

Wat als u weerstand om zou kunnen zetten in een krachtig middel in plaats van deze te omzeilen of te verergeren? Maak in deze NLP workshop uw eigen veranderverhaal en leer hoe u weerstand om kunt buigen. Aan de hand van diverse NLP technieken leert u weerstand zelfs om te zetten in motivatie!

Workshop: Speedcoaching

Door: UPD

Wilt u dieper ingaan op dat onderwerp dat u in het bijzonder interesseert? Profiteer van 45 minuten één-op-één coaching tijdens het seminar en boek een speeddate met één van onze specialisten. Zij gaan graag met u in gesprek.

Workshop: Laat je team excelleren

Door: Rob Groen (het Consulaat) i.s.m. UPD

Hoe laat je talenten maximaal tot bloei komen? Hoe zet je medewerkers in hun kracht? Hoe laat je mensen effectief met elkaar samenwerken? Vergroot de effectiviteit van uw team door gebruik te maken van Belbin teamrollen. Wat zijn de krachten en de valkuilen van elke rol? Kom erachter in deze workshop.

Workshop: Agile versus Lean

Door: Unc Plus Delta

Wat doe je als de marktomstandigheden continu veranderen en/of niet duidelijk is wat de klant op termijn wilt hebben? Hoe speel je hier succesvol op in zonder iets op te leveren dat geen waarde heeft? Teams die in korte iteraties werkende producten opleveren met Agile, weten hier het antwoord op. Wilt u weten hoe zij te werk gaan? Kom dan naar deze workshop.

Workshop: Lean Deployment vasthouden

Door: Quion

Als je in 2015 de Lean Deployment Award wint, dan ben je daar terecht trots op. Daarna is het zaak om die mooie verbeteringen structureel vast te houden en continu te blijven verbeteren. Hoe doe je dat? Lean Deployment Award-winnaar Quion laat nu, één jaar later, graag zien hoe u zelf de Lean-reis van uw organisatie draaiende kunt houden.

Workshop: Haal meer tijd uit je persoonlijke effectiviteit

Door: Unc Plus Delta

Zeeën van kostbare tijd gaan verloren door inefficiënte of onhandige communicatie. We storen elkaar de hele dag, maar slechts 5% van die interrupties zijn zo urgent dat u daadwerkelijk gestoord dient te worden. Als u al die interrupties en afleidingen blijft toelaten, zal tijdgebrek uw grootste stressfactor worden. Wilt u tijd besparen en kunnen werken met meer rust en minder stress? Zorg dan dat u deze workshop niet mist!

Workshop: Output Management

Door: Filip Vandendriessche

Ga een stap verder na de Masterclass van Filip Vandendriessche en maak werk van uw eigen output management in deze uitdagende workshop.
Tip! Neem een doelstelling mee die u graag zou willen uitwerken met het output-model.

Workshop: Duurzaam verbeteren in een radicaal veranderende markt; 5 belangrijke lessen vanuit Sanoma SBS

Door: Sanoma In samenwerking met UPD

Als er één branche aan stormachtige verandering onderhevig is, dan is het de mediawereld. Sanoma SBS maakt zich met een verrassend Lean-programma weerbaar voor die veranderingen. Graag delen zij de belangrijkste aspecten uit de praktijk van LEAN voor o.a. Libelle, nu.nl, Hart van Nederland en Donald Duck.