Ronde tafel voor bestuurders in het onderwijs | 2 november 2022

Rondetafelbijeenkomst voor bestuurders in het onderwijs | 2 november 2022 | 14.30 – 17.00 uur

De invloed van het ongezegde op de kwaliteitscultuur

De wereld om ons heen verandert in hoog tempo en wordt steeds complexer. Hoe zorgen onderwijsinstellingen ervoor dat ze relevant blijven en toekomstbestendig zijn? Binnen de mbo-sector wordt de noodzaak onderkend van een kwaliteitscultuur. Wat vraagt dat van het leiderschap? Hoe organiseer je kracht en tegenkracht in je instelling en hoe kom je tot rijkere besluitvorming?

Ronde tafel voor onderwijsbestuurders

We bieden onderwijsbestuurders de unieke gelegenheid om tijdens de rondetafel in gesprek te gaan met elkaar en Marilieke Engbers, auteur van het boek “Onder commissarissen – Hoe het ongezegde in de boardroom de besluitvorming beïnvloedt”.

Praktische informatie

  • Datum: 2 november 2022
  • Tijd: Inloop vanaf 14.30 uur, start om 15.00 uur. Afsluiting om 17.00 uur waarna we afronden met een drankje en een hapje.
  • Locatie: Kantoor UPD – Rijksstraatweg 115 | 3632 AB | Loenen aan de Vecht
  • Aanmelden: via het formulier op deze pagina

Over Marilieke Engbers

Marilieke Engbers (1969) heeft meer dan 20 jaar ervaring als adviseur in leiderschap en verandering. Ze verdedigde haar dissertatie op 14 oktober 2020 over “hoe het ongezegde de strategische besluitvorming in RvC’s beïnvloedt” op de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ze combineert het doceren over strategie realisatie voor de controllersopleiding van de Vrije Universiteit met het spreken over het ongezegde, paradigmaconflicten en besluitvorming, governance en ethiek, en kracht en tegenkracht met advieswerk over effectiviteit van de boardroom, zelfevaluaties, strategie en leiderschap. Op basis van haar promotieonderzoek en haar consulting werk heeft Marilieke een methode ontwikkeld die de besluitvorming en de spreekcultuur in de boardroom verbetert.

Marilieke is mede-oprichter van Het Consulaat. UPD heeft in 2020 Het Consulaat overgenomen en heeft daarmee de dienstverlening van beide bureaus geïntegreerd. Dit heeft geresulteerd in een unieke, integrale aanpak waarbij beproefde verbetermethodes en gedragsverandering hand in hand gaan.

Meer over Marilieke

Aanmelden voor de rondetafel

Deze rondetafelbijeenkomst heeft ondertussen plaatsgevonden. Wil je op de hoogte gehouden worden van toekomstige rondetafelbijeenkomsten? Laat het ons dan even weten via thespark@upd.nl.