Training & Opleiding voor de overheid en Non-profit | UPD

UPD als opleidingspartner

Training & opleiding voor de Overheid en Non-Profit

Werken in de overheid of non-profit vraagt om een specifieke skillset en vaardigheden. Niet omdat het werk zoveel anders is, maar omdat de dynamiek, structuur en samenwerking flink verschilt van commerciële organisaties.

Opleidingen voor de overheid

Bestaande filosofieën en management theorieën zijn vooral gericht op toepassing binnen een commerciële omgeving. En daardoor is de essentie wel toepasbaar binnen de overheid en non-profit, maar is de praktische toepassing echt anders. Daarom hebben wij binnen de UPD Academy onze opleidingen op maat gemaakt voor de overheid en non-profit. Zo helpen we ze bij het omgaan met steeds veranderende processen, de complexiteit binnen de organisatie en de focus op klantwaarde.

Opleidingen voor overheid en non-profit

De overheidssector wordt gekenmerkt door de grote diversiteit. Rijksoverheid en lokale overheid vallen weliswaar binnen dezelfde sector, toch zijn de verschillen enorm. Van structuur tot dynamiek en van processen tot mensen. Dit maakt ook dat de opleidingsaanpak binnen de sector flink kan verschillen. Een opleidingstraject voor een medewerker binnen de gemeente is totaal anders dan een traject voor een medewerker binnen een ministerie.

Bij UPD realiseren we ons dat en daarom maken wij de opleidingstrajecten volledig op maat voor iedere instelling. Samen bekijken we welke kennis en vaardigheden iedere medewerker nodig heeft en hoe we dat het beste op kunnen nemen in ons curriculum. Indien gewenst passen we dan de inhoud ook aan de werkomgeving. Zo zorgen we dat de opleiding beter beklijft en de kennis direct toegepast kan worden op de werkvloer.

Onze focus

Bij UPD helpen we organisaties om te komen tot strategierealisatie en continu verbeteren. Ons curriculum sluit aan bij deze missie. Onze opleidingen bevatten alle onderdelen die hier aan bijdragen. Van leiderschap tot operationele procesverbetering. In een notendop helpen onze opleidingen bij:

 • Procesverbetering;
 • Verbeteren van de executiekracht;
 • Aanwakkeren van de innovatiekracht;
 • Verbeteren van de samenwerking;
 • Verhogen van de persoonlijke effectiviteit;
 • Ontwikkelen van het benodigde leiderschap;
 • Ontwikkelen van vaardigheden die nodig zijn om succesvol te zijn;
 • Creëren van een lerende organisatie.

Over UPD Academy

Jaarlijks leiden we meer dan 3.500 mensen op en daardoor kunnen we ons met trots de grootste opleider op het gebied van continu verbeteren en vernieuwen noemen. De sleutel tot dit succes is de praktijkgerichte aanpak die we hanteren. Na een opleiding bij UPD kunnen deelnemers direct aan de slag om de kennis toe te passen en resultaten te verbeteren.

Dit doen we door een gebalanceerde mix van bewezen methodes, gedragselementen en praktijkervaring te maken. En te zorgen dat de kennis en ervaring van onze trainers aansluit bij de sectoren waarin de deelnemers actief zijn. We hebben onze opleidingen helemaal op maat gemaakt voor de onderwijssector. Van opleidingen op het gebied van Lean, Lean Six Sigma en Agile tot de trainingen op het gebied van samenwerking, persoonlijke effectiviteit en leiderschap.

Hoe we werken

De opleidingen die we verzorgen voor de overheid en non-profit worden gegeven door experts uit de sector. Dagelijks helpen zij instellingen binnen de sector bij het focussen op klantwaarde, verbeteren van processen en samenwerking en het ontwikkelen van een lerende organisatie. Zij begrijpen de sector, de dynamiek en spreken de taal. Met als gevolg dat de opleidingen direct toepasbaar zijn voor de deelnemers.

Bij alles wat wij doen staat de praktische toepassing centraal. We zorgen niet alleen dat medewerkers de kennis en vaardigheden leren die nodig zijn, we zorgen ook direct dat actief gaan werken aan het behalen van de doelstellingen. Al onze leermethoden bevatten de volgende 3 elementen:

Direct resultaten boeken

1. Kennis

We leggen eerst een stevige theoretische basis. Hierbij maken we direct de vertaalslag van de literatuur naar de praktische toepassing. De kennis die we aanreiken kan dus direct na de opleiding toegepast worden.

2. Vaardigheden

Iets ‘weten’ is anders dan iets ‘kunnen’. We leren medewerkers dus niet alleen wat ze moeten wéten, maar ook wat ze moeten kunnen. We geven inzicht in welk gedrag – van de medewerker en van anderen – er nodig is voor succes. En we bieden de vaardigheden om dit te begeleiden of te beïnvloeden.

3. Toepassen

Uiteindelijk helpen we bij het toepassen in de praktijk. We helpen medewerkers om van weten en kunnen naar toepassen te komen. Onze trainers en praktijkbegeleiders helpen ze op weg om daadwerkelijk resultaten te boeken. Tijdens en na de opleiding.

Aansluiten bij het bestaande

De ervaring heeft ons geleerd dat opleidingstrajecten het beste werken als ze worden geïntegreerd in bestaande leerportalen of leermanagementsystemen. Daarom streven wij ernaar om onze opleidingen te integreren met het leermanagementsysteem dat al gebruikt wordt. Zo hoeven medewerkers geen extra moeite te doen om de opleiding naar keuze te selecteren. En vanuit een bestuurlijk perspectief worden alle opleidingen centraal geregeld.

Indien gewenst kunnen wij aansluiten op leermanagementsystemen als:

 • Leer-Rijk
 • Talent RBO
 • ABD Leerportaal
 • Leer- en ontwikkel Plein

Hierboven is slechts een greep van de portalen waar we op kunnen aansluiten. Werken jullie met een specifiek leermanagementsysteem wat hierboven niet genoemd is? De kans is groot dat we daarop kunnen aansluiten of zelfs al aangesloten zijn. Neem voor meer informatie daarover contact met ons op.

Van incompany opleiding tot learning journey

Met onze maatwerkopleidingen helpen we overheid- en non-profit instellingen bij het realiseren van hun (opleidings)doelstellingen. Of het nu gaat om een training van een selecte groep medewerkers of de ontwikkeling van een learning journey van alle medewerkers, wij zorgen dat de opleidingen aansluiten bij de strategie en bijdragen aan de prestatieverbetering.

Uit ervaring weten we dat herkenbare casuïstiek uit de eigen praktijk zorgt voor een beter leerrendement. Dat doen we in onze maatwerk incompany opleidingen. Alle praktijkvoorbeelden, uitdagingen en verbeterkansen worden gebaseerd op de huidige situatie van de instelling. Deelnemers oefenen dus met herkenbare casussen, wat er voor zorgt dat zij sneller en effectiever de kennis in praktijk kunnen brengen.

Tegelijkertijd zien we dat er steeds vaker afscheid genomen wordt van het ad hoc trainen van medewerkers. In een wereld waar mensen steeds meer het onderscheidend vermogen van organisaties en instellingen vormen is het logisch om Learning & Development vanaf het strategische kader vorm te geven.

Met onze learning journeys verbinden we strategische en persoonlijke doelstellingen aan maatwerk ontwikkeltrajecten. Zo zorgen we dat medewerkers de kennis en vaardigheden leren die nodig zijn om de strategische doelstellingen of ambities te behalen, terwijl ze actief werken aan hun persoonlijke ontwikkeling.

Contact

Karen Fraser UPD

Meer informatie over onze rol als opleidingspartner voor Overheid en Non-profit? Neem dan contact op met Karen Fraser via onderstaande gegevens:

  Telefoon: 020 – 345 3015
  Email: contact@upd.nl