Masterclass - Didactisch Handelen - UPD

Masterclass – Didactisch Handelen

Het effectief verzorgen van trainingen en workshops is een vak apart. Als trainer moet je niet alleen beschikken over de nodige kennis, maar ook over de kwaliteit om deze kennis effectief over te brengen. Hiervoor moet je kunnen aansluiten bij verschillende leerstijlen en leerdoelen van de deelnemers.

masterclass didactisch handelen

De masterclass Didactisch handelen gaat over de vraag hoe je als trainer kunt zorgen dat deelnemers zo effectief mogelijk de gewenste leerresultaten kunt laten bereiken.

Inhoud van de masterclass Didactisch handelen

Met de voorgaande vraag in het achterhoofd, richten we ons tijdens deze masterclass op de volgende elementen:

De dynamiek van leren

Wat is leren precies? Hoe werkt het? En hoe kun je hier als trainer optimaal op inspelen? We richten ons hierbij dus voornamelijk op de cursist. Want dat is uiteindelijk voor wie jij jouw training ontwikkelt en verzorgt.

Werkvormen

Je leert in deze masterclass hoe je aan de hand van verschillende werkvormen ‘het leren’ kunt uitlokken bij deelnemers. Bij UPD geloven we mensen een altijd aanwezige drang hebben om te leren en te ontwikkelen. Als trainer hoef je deze natuurlijke drang dus alleen maar aan te spreken en te benutten. Verschillende werkvormen helpen je hierbij.

Rode draad opdracht

Voor iedere deelnemer aan deze masterclass staat de rode draad opdracht centraal. Dat betekent dat je tijdens de masterclass een framework creëert wat je gaat helpen om jouw eigen training verder vorm te geven. Zo zorgen we dat je na afloop van deze masterclass direct verder kunt met de toepassing in de praktijk.

Voor wie is deze masterclass?

Deze masterclass is speciaal ontwikkeld voor mensen die met enige regelmaat trainingen en workshops verzorgen voor bijvoorbeeld collega’s. Tijdens de masterclass richten we ons op het ontwikkelen van een framework voor jouw training, het is dus handig om zelf een praktijkcase in te brengen. Heb je die niet voorhanden? Geen paniek, dan gebruiken we een fictieve case.

Je hebt voor deze masterclass geen specifieke voorkennis nodig.

Bekijk de UPD on Tour video over deze masterclass

Onderdeel van de Master Black Belt

Wanneer jij de Master Black Belt opleiding volgt is deze masterclass een verplicht onderdeel.

De investering voor deze eendaagse masterclass bedraagt € 795,-(excl. BTW). Deze prijs is inclusief het lesmateriaal, lunch- en locatie kosten.

Deze masterclass incompany boeken?

Uit ervaring weten we dat cursisten beter en sneller leren met herkenbare casuïstiek uit de eigen praktijk. Door deze masterclass incompany te verzorgen, kunnen we de casuïstiek volledig toespitsen op de eigen werkomgeving. Hierdoor kunnen deelnemers sneller en effectiever de kennis in praktijk kunnen brengen.

Lees hier meer over de incompany mogelijkheden

Klantreviews van deze Masterclass Didactisch Handelen:

  Tessa
  4-11-2022
  Beoordeling: 9/10
  Fijne opzet van de training en lesmateriaal. Veel geleerd wat in de praktijk direct toegepast kan worden.
  - Anoniem -
  4-11-2022
  Beoordeling: 9/10
  Een op de vraag van de deelnemer gerichte training.
  Aleksander
  4-11-2022
  Beoordeling: 9/10
  Leuk interessante stof...
  Richard
  5-4-2022
  Beoordeling: 9/10
  1:1 gehad vanwege aantal deelnemers
  Marieke
  27-5-2021
  Beoordeling: 8/10
  Sterke mix van theorie en praktische toepassing
  - Anoniem -
  27-5-2021
  Beoordeling: 8/10
  Ik was erg blij met de aangereikte theorie, die grotendeels nieuw voor me was. En maakt dat ik mijn te ontwikkelen trainingen vanaf nu effectiever kan ontwerpen.
  Tanja
  27-5-2021
  Beoordeling: 6/10
  Beter om deze lessen live te doen en niet on line

Deze opleiding staat momenteel niet gepland, maar kan wel in-company worden gehouden. Meer weten? Bel of mail dan even voor nadere informatie.

 • Contactgegevens