Opleiding tot Belbin Practitioner - bekijk het programma

Belbin Practitioner

De Belbin Practitioner is een vierdaagse opleiding waarbij je persoonlijk gecertificeerd en geaccrediteerd wordt als Belbin Coach. Ook heb je na deze opleiding toegang tot het online assessment programma Interplace. UPD geeft deze opleiding in samenwerking met Rob Groen, dè vertegenwoordiger van Belbin in Nederland.

De Belbin Practitioner is gericht is op het beter begrijpen hoe de teamprofielen zijn samengesteld. Je krijgt inzicht in de psychologische achtergrond van het model en doet zelf ook de verdiepingstesten, 16PF & PPQ. Verder leer je het hoe het assessment Interplace werkt en leer je zelfstandig rapporten uitzetten, interpreteren en terugkoppelen. De opleiding bevat dan ook een theorie- en een praktijkexamen.

In de voorbereiding vragen we je de Belbin testserie maken, de 16 PF en PPQ test. Zij vormen de basis van het Belbin assessment en geven een verdieping aan jouw eigen rolprofiel. Voorafgaand aan de opleiding krijg je hierbij een persoonlijk terugkoppelgesprek.

De Belbin Practitioner bestaat verder uit vier dagen:

Dag 1: Belbin Teamrol Management

Wil je de Belbin Practitioner volgen is het noodzakelijk dat je de basiskennis reeds bezit. Deze krijg je middels de Masterclass Belbin teamrol management. De Teamrollen van Belbin geven je inzicht in je eigen talenten, welke teamrollen vormen jouw waardevolle bijdrage in een team? Een Belbin Interplace Assessment maakt deel uit van deze Masterclass en geeft je een 360 graden inzicht in jouw eigen teamprofiel.

Dag 2: Belbin Verdieping

Rob Groen legt op zijn unieke wijze uit hoe Belbin is ontstaan en hoe hij deze methodiek 30 jaar geleden naar Nederland bracht. De testserie wordt verder uitgelegd door middel van oefeningen en spelvormen.

Dag 3: De werking van Interplace en het Belbin Practitioner theorie examen

De tweede dag staat in het teken van de Belbin assessments die je kunt afnemen met het programma Interplace. Hoe zet je zelf testen uit? Hoe interpreteer je een rapport?
In de middag neemt Rob Groen zijn beruchte theorie-examen af waar je getest wordt op alle opgedane kennis. Het behalen van dit examen geeft je de persoonlijke accreditatie van Belbin Coach en toegang tot het gebruik van Interplace.

Dag 4: De Praktijk dag terugkoppel gesprekken voeren

De laatste dag is een praktijkdag. Nu we theoretisch bekwaam zijn nodigt iedere deelnemer een persoon uit om een Interplace assessment in te vullen. Op deze dag besteden we de ochtend aan het interpreteren van dit assessment en het voorbereiden van het terugkoppelgesprek. Wat zegt het rapport mij? Welke vragen roept het op? Hoe bereid ik het gesprek voor? Wat zijn de Do’s en Don’ts?

In de middag nodigen we al onze gasten uit en geven hen live het terugkoppelgesprek. Leren van elkaar, feedback geven en krijgen maakt dit een ongelofelijk leerzame afsluiting. We eindigen dan ook feestelijk met een borrel en certificering.

Aan het einde van de cursus krijg je een officieel Belbin certificaat vanuit Belbin Engeland en mag je de titel Belbin Practitioner en Belbin Coach dragen.

De prijs van de Belbin Practitioner is €2975- (excl. BTW).

Mocht je de Masterclass Belbin Teamrol Management al reeds gedaan hebben als onderdeel van de Master Black Belt of als losse masterclass. Dan krijg je €595 (excl. BTW) korting op de Practitioner pakketprijs.

Vervolgoptie Masterclass Belbin en Coaching

Mocht je nog niet genoeg hebben biedt UPD nu ook een Masterclass Belbin & Coaching aan. Het is een verdieping op de Belbin Practitioner en gaat specifiek in op de rol van Coach, gebruik makend van de Belbin rollen. Wat maakt mijn Belbin profiel een krachtige coach? Wat zijn mijn talenten, maar ook mijn valkuilen in het begeleiden van anderen? Hoe kan ik deze rol verder ontwikkelen? Waar houd ik rekening mee als ik een bepaald Belbin profiel coach? Wat heeft die ander nodig?

Wil je de Masterclass Belbin & Coaching volgen is het noodzakelijk dat je de basiskennis reeds bezit. Deze is bij UPD op te doen middels het volgen van de Masterclass Belbin. De dag is praktisch opgezet met veel oefeningen en reflectie, de noodzakelijke voorbereiding is dan ook een goede nachtrust!
De prijs van de Masterclass Belbin en Coaching is €595,- (excl. BTW).

Klantreviews van deze opleiding Belbin Practitioner:

  • Van deze opleiding zijn nog geen reviews beschikbaar.

Deze opleiding staat momenteel niet gepland, maar kan wel in-company worden gehouden. Meer weten? Bel of mail dan even voor nadere informatie.

  • Contactgegevens