Virtuele Koffiesessie

Teamplannen in het Onderwijs

We zien regelmatig dat teamplannen in het onderwijs nog teveel papieren tijgers zijn. Documenten die gemaakt worden omdat het moet en zonder betekenis voor teamleden en stakeholders. Maar, hoe moet het dan wel? Wat staat er in een goed teamplan? En hoe is het opgebouwd? Tijdens de virtuele koffiesessies krijg je het antwoord op deze – en alle andere – vragen.

Bij UPD vinden we dat een teamplan nooit een losstaand doel kan zijn. Een goed teamplan is gebaseerd op doordachte analyses, benoemt de verbeteracties die echte obstakels binnen het team aanpakken en wordt gedragen door alle teamleden. Over hoe dit gerealiseerd wordt is ruime kennis aanwezig. Bij onze UPD-collega’s maar zeker ook bij alle professionals in het onderwijs. Tijdens deze kennissessies brengen we al deze kennis bij elkaar. Zodat we van en met elkaar kunnen leren en samen de teamplannen voor de aankomende schooljaren kunnen verbeteren.

Virtuele koffiesessies op 23 & 24 juni

Wij geloven dat er al ongelooflijk veel kennis is over het opstellen van teamplannen. Tijdens deze koffiesessie brengen we zoveel mogelijk van deze kennis samen. Door dit te bundelen krijgt eenieder nieuwe inzichten en inspiratie waarmee ze binnen de eigen omgeving betere en effectievere teamplannen kunnen maken.

De sessies staan daarom helemaal in het teken van gezamenlijk leren. We beginnen met een korte uiteenzetting van onze visie op teamplannen. Daarna gaan we met elkaar onderzoeken welke best-practices er al aanwezig zijn binnen de groep. En uiteraard gaan we deze met elkaar delen. Aan het einde van de koffiesessie heeft iedereen dus praktische tips en genoeg inspiratie om een beter en effectiever teamplan op te stellen.

Zijn de koffiesessies interessant voor jou?

De koffiesessies zijn interessant voor iedereen die bezig is met teamplannen in het onderwijs en worstelt met de volgende vragen:

  • Hoe zorg ik dat het teamplan waarde toevoegt voor het team en de stakeholders?
  • Waar begin ik met het maken van een teamplan?
  • Welke analyses moet ik gebruiken als basis voor het teamplan?
  • Hoe zorg ik dat het teamplan gedragen wordt door de teamleden?
  • Hoe zorg ik dat de plannen die we maken ook echt uitgevoerd worden?
  • Hoe zorg ik dat het teamplan voldoende verbeterkracht heeft?
  • Hoe zorg ik dat het teamplan waarde toevoegt voor het team, de student en de instelling?

Een koffiesessie is informeel en interactief. Dus als jouw vraag er niet bij staat, breng deze dan zelf in tijdens de sessie. Grote kans dat er iemand binnen de groep het antwoord op de vraag heeft.

Deelname

Deelname aan deze sessies is kosteloos en iedereen is welkom. Omdat we de virtuele omgeving in moeten richten, vragen we iedereen wel om zich vooraf aan te melden. Dan kunnen we zorgen dat iedereen tijdig toegang heeft tot omgeving. Inschrijving kan via het onderstaande formulier, waarna je een bevestiging per email ontvangt.