Robin Brinkerink

Ik ga voor resultaat: verbeteringen die er toe doen op de werkvloer. Als mensen minder tijd verliezen aan ballast en bureaucratie, dan kunnen ze hun tijd besteden aan dingen die echt belangrijk zijn. Voor weerstand schrik ik niet terug. Ik vind het heerlijk als iemand me na een presentatie de wind van voren geeft. Want mensen reageren zo, omdat ze om hun werk geven. Ze zijn alleen teleurgesteld. Met die energie ga ik graag aan de slag.

Wat doe je?

Mijn ervaring met grote verbeterprojecten zet ik in voor het onderwijs, maar ook in andere sectoren. Complexe, langlopende trajecten zijn mijn specialisme. Het kan zijn dat verschillende teams binnen één onderwijsinstelling werken aan meerdere verbeteringen tegelijkertijd: uniforme examens, een scherpere intakeprocedure, betere loopbaanbegeleiding. Juist als er meerdere veranderingen tegelijk lopen, is het zaak dat leidinggevenden het overzicht houden. Ze moeten de focus bewaren en tegengestelde belangen afwegen. Daar help ik graag bij.

Ik vind het heerlijk als iemand me na een presentatie de wind van voren geeft

Waar ben je trots op?

Als ik de houding van mensen zie veranderen. Wanneer wij voor het eerst binnenkomen zie ik docenten vaak zitten in de modus van: ‘niks gaat hier goed’. Een paar maanden staan diezelfde docenten voor collega’s hun actieplan te presenteren. Dat enthousiasme. Ze staan collega’s te werven: Kom ook in ons team! Dan denk ik: ‘mooi, deze mensen kan ik rustig loslaten’.

Wat heb je met onderwijs?

Resultaten in het onderwijs doen er werkelijk toe. Maatschappelijke impact hebben is een doelstelling van UPD. In het onderwijs zie je die impact nog duidelijker terug dan elders. We helpen scholen met problemen die nu spelen, maar de mensen die nu worden opgeleid zijn straks ook de basis van de maatschappij. We zijn dus dubbeleffectief. Want als het nu lukt om onderwijsinstellingen te verbeteren, dan heb je straks een nog bredere basis om verder te bouwen.

En persoonlijk?

Ik ben een zoon van een lerares basisonderwijs en een schooldirecteur. Ik zie overeenkomsten tussen mijn vak en dat van docenten. Consultants zijn als leraren: we vinden het prettig om mensen te helpen en om ze op die manier een stap verder te brengen.

  • Kijk voor een uitgebreider profiel op LinkedIn
  • Neem direct contact op met Robin via mail of telefoonnummer 020 345 30 15
Cached on Thu 22/02 15:55