Inspiratiesessie “Ontwikkeling van kwaliteitszorg en een kwaliteitscultuur met het Teamportret”

13 februari 2020 | 15:30 - 19:00 | mboRijnland in Leiden

Op 13 februari 2020 organiseert UPD een inspiratiesessie bij mboRijnland met als onderwerp “Ontwikkeling van kwaliteitszorg en een kwaliteitscultuur met het Teamportret”. Tijdens deze sessie ervaren de deelnemers hoe het Teamportret bijdraagt aan de ontwikkeling van kwaliteitszorg en een kwaliteitscultuur. mboRijnland verzorgt een uniek onderdeel van de sessie, waarbij ze laten zien hoe zij het Teamportret hebben toegepast en welke resultaten er behaald zijn. Kortom, een unieke sessie voor iedereen die bezig is met de thema’s kwaliteitszorg en kwaliteitscultuur.

Kwaliteitszorg en Kwaliteitscultuur

Aan de hand van het Teamportret krijgen teams allereerst inzicht in het vertrekpunt; waar staan ze vandaag de dag als het gaat om de inrichting van een kwaliteitszorgsysteem en de de aanwezigheid van een kwaliteitscultuur. Wanneer ze dit inzicht hebben gekregen, gaan ze met behulp van doelgerichte verbeteracties zélf aan de slag om hier verbeteringen in aan te brengen. Het Teamportret geeft teams dus de regie over de eigen kwaliteitszorg en de aanwezige kwaliteitscultuur. Wil je meer weten over het Teamportret? Lees dan hier verder.

Inspiratiesessie in samenwerking met mboRijnland

mboRijnland heeft het Teamportret voor Onderwijsteams al toegepast en ervaren wat de impact is op de kwaliteitszorg en de aanwezigheid van de kwaliteitscultuur. Tijdens deze inspiratiesessie delen ze hun ervaringen en de behaalde resultaten. Zij zullen ook de gastlocatie zijn voor deze sessie, dus de deelnemers krijgen ook direct een kijkje in de keuken van een toonaangevende MBO instelling in de regio.

Daarnaast besteden we uitgebreid aandacht aan het kwaliteitsmodel voor onderwijsinstellingen en het Teamportret. Aan het einde van de sessie gaan deelnemers zelf aan de slag met het Teamportret. Zo krijg je direct inzicht in hoe het kwaliteitsmodel en het Teamportret bijdragen aan het ontwikkelen van kwaliteitszorg en een kwaliteitscultuur. Deze sessie is daarom een echte must voor iedereen die zich bezighoudt met met deze onderwerpen binnen onderwijsinstellingen.

Voorlopig programma

 • 15.30 uur – Inloop bij mboRijnland.
 • 16.00 uur – Start van het programma.
  • Welkom door mboRijnland en UPD.
  • Wat speelt er in het onderwijs op het gebied van kwaliteitscultuur en kwaliteitszorg?
  • Wat is het kwaliteitsmodel en hoe is het Teamportret hiermee verbonden?
  • mboRijnland laat zien hoe zij het kwaliteitsmodel en teamportret hebben gebruikt en welke resultaten ze hiermee behaald hebben.
  • Zelf aan de slag met het Teamportret!
 • 18.30 uur – afsluiting van het programma met een buffet en een drankje.

Kosten en voorwaarden

Samen met mboRijnland bieden we deze sessie kosteloos aan voor deelnemers uit het onderwijs. Het aantal deelnemers is beperkt om optimale waarde te bieden voor iedere deelnemer. Inschrijven is weliswaar kosteloos, maar niet vrijblijvend. Na inschrijving ontvang je van ons een bevestiging per e-mail. Dit betekent dat wij vanaf dat moment rekenen op jouw komst. Je kunt je daarna tot 31 januari kosteloos afmelden per email via thespark@upd.nl. Voor alle afmeldingen ná 31 januari – of bij afwezigheid op 13 februari – brengen wij een bedrag van €100,- in rekening. Van dit bedrag wordt €50,- gedoneerd aan een goed doel.

Schrijf je nu in voor deze Inspiratiesessie

De inspiratiesessie heeft ondertussen plaatsgevonden en je kunt je dus niet meer inschrijven. Om te zorgen dat je op de hoogte gehouden wordt over toekomstige bijeenkomsten, kun je hieronder jouw inschrijving voor de nieuwsbrief regelen.

Contact

Wil je meer uitleg over het Teamportret of ben je op zoek naar hulp op het gebied van kwaliteitszorg en kwaliteitscultuur? Neem dan contact op met Karen Fraser per mail via k.fraser@upd.nl. Voor vragen omtrent de Inspiratiesessie kun je mailen ook mailen naar thespark@upd.nl.