UPD - Govert Jan van Wijk

Govert Jan van Wijk

Projectmanager, Lean Black Belt

Ik zorg dat de onderste steen boven komt, vraag door waar nodig. Ik houd de scherpte erin en zorg voor een prettige sfeer. Met mijn enthousiasme neem ik teams vol energie mee.

Wat doe je?

Ik help docententeams bij het verbeteren van hun onderwijsproces. En ik sta zelf voor de klas, als leraar geschiedenis op het Spinoza Lyceum in Amsterdam.

Waar ben je trots op?

De manier waarop wij werken aan beter onderwijs. Onderwijs is zo belangrijk. We helpen docenten om zelf richting te geven aan hun onderwijsproces. Ze zijn vaak overtuigd van hun eigen gelijk, dat hoort bij hun vak. Ik breng docenten met elkaar in gesprek op basis van feiten, eenvoudige statistieken die wij verzamelen met onze tools. Feiten overtuigen. Docenten kunnen hun eigen intuïtie ermee onderbouwen en zo binnen een team tot overeenstemming komen.

Ik breng docenten met elkaar in gesprek op basis van feiten

Wat trekt je in het onderwijs?

Ik woon in Amsterdam, een mooie stad met verschillende soorten mensen. Die diversiteit zie ik terug in het onderwijs. Het is uitdagend om met al die mensen te werken. Ik hoop dat ik mijn leerlingen de liefde voor het vak geschiedenis kan bijbrengen. Ik heb zoveel interessante ideeën. Een interviewproject bijvoorbeeld, waarin ze de geschiedenis van hun eigen buurt ontdekken. Ze zullen zich realiseren hoeveel verschillende perspectieven mensen hebben op hun eigen omgeving en hun eigen geschiedenis. Geschiedenis is het ultieme vak om leerlingen al op de middelbare school zelf onderzoek te laten doen.

Waarom sta je voor de klas?

Als student geschiedenis stelde ik me al voor hoe dat zou zijn. Ik kan dingen helder uitleggen. Ik koos voor een carrière als consultant. Analyseren is wel wat voor mij. Maar het liet me niet los. Nadat ik vijf jaar had gewerkt voor Generali Verzekeringsgroep, besloot ik dat ik het leraarschap erbij wilde doen. Nu geef ik geschiedenis, volg ik een lerarenopleiding én adviseer onderwijsteams over de manier waarop zij stap voor stap elke dag een beetje beter kunnen worden. Middenin de praktijk staan is waardevol. Als procesverbeteraars willen wij uiteindelijk ook ideeën doorvoeren die op de werkvloer zijn bedacht.Projectmanager, Lean Black Belt

  • Kijk voor een uitgebreider profiel op LinkedIn
  • Neem direct contact op met Govert Jan via mail of telefoonnummer 020 345 30 15