Drijfveren Analyse

De juiste manager op de juiste plek

UPD stelt goede teams samen, en vindt geschikte leidinggevenden, met behulp van een wetenschappelijk onderbouwde test. Voordat we u gaan uitleggen hoe dat precies in zijn werk gaat vragen we u om uit het onderstaande lijstje de kleuren – en de woorden – te kiezen die u energie geven.

  • Groen: harmonie, samenwerken, overleggen
  • Geel: analyseren, begrijpen, doorgronden
  • Oranje: doelen en successen behalen, zaken afronden.
  • Blauw: plannen, uitwerken, in een spreadsheet zetten wie wat gaat doen en wanneer
  • Paars: vasthouden aan tradities, veiligheid en geborgenheid
  • Rood: knopen doorhakken, beslissingen nemen
management drives onderwijs

Als gecertificeerd partner van Management Drives gebruikt UPD deze wetenschappelijk onderbouwde kleurenindeling van mensen en managers om de juiste mensen te vinden voor de juiste taak. Het Engelse woord ‘drives’, vertalen wij in het Nederlandse drijfveren. Met inzicht in de drijfveren van uw teamleden kunt u mensen beter op hun plek zetten.

Bijvoorbeeld: Bij het ontwikkelen van een nieuw curriculum hebt u creatieve mensen nodig die zaken willen doorgronden. Mensen die out of the box denken. Mensen met gele en oranje drijfveren kunt u in zo’n team niet missen. In een latere fase van een project hebt u deze mensen en hun nieuwe ideeën misschien niet meer nodig. Met hun frisse ideeën kunnen ze de voortgang zelfs frustreren. U zoekt in deze fase van borging naar een team met mensen die energie krijgen van samenwerken (groen), afspraken nakomen (blauw) en knopen doorhakken (rood).

UPD voert dit soort analyses uit voor individuen, teams en voor complete instellingen, vaak als onderdeel van verbeterprojecten (zoals MBObeter) of coachingstrajecten. Zo verhogen wij de effectiviteit van onze ondersteuning en behalen we maximale resultaten voor uw instelling.

Een brochure bestellen over Management Drives? Neem dan contact op met ons secretariaat via nummer 020 345 30 15 of onderwijs@upd.nl. Of bekijk de brochure online

Wilt u meer weten over de toepassing van Management Drives binnen MBObeter light? Lees dan het artikel over Management Drives.

Als u liever wilt weten wat Management Drives voor uw instelling kan betekenen neem dan contact op met Karen Fraser, via 020 345 30 15 of vul het contactformulier in.