Daniël Elzas

Projectmanager, Verandermanager

Als projectmanager onderwijs help ik onderwijsinstellingen om hun resultaten te verbeteren. De studie-uitval verlagen bijvoorbeeld. Aanleiding om ons in te schakelen kan een onvoldoende beoordeling zijn van de Onderwijsinspectie. Samen met een onderwijsteam gaan we dan op zoek naar de belangrijkste knelpunten en de beste manier om ze op te lossen.

Wanneer ben je trots?

Als ik ervoor kan zorgen dat mensen sneller en beter hun werk kunnen doen. Ik kan genieten van het moment van de eye opener. ‘Hé’, zeggen mensen dan: ‘Dat is een goeie!’ Ineens realiseren ze zich, dat ze iets handiger aan kunnen pakken. Als mensen zelf bedacht hebben waar het probleem zit, dan zijn ze gemotiveerd om met hun inzicht iets te doen.

Ik luister goed, heb niet van tevoren mijn oplossing klaar

Wat breng jij extra?

Ik luister goed, heb niet van tevoren mijn oplossing klaar. Door vragen te stellen probeer ik inzicht te krijgen, en mensen inzicht te verschaffen, in wat er goed gaat –en wat minder goed. Ik kan helpen om het grotere geheel te overzien. Zelf houd ik ervan om de zaken efficiënt aan te pakken. Het gaat me aan het hart als ik zie dat mensen onhandig te werk gaan. Bij Accenture, mijn vorige werkgever, heb ik processen begeleid en verbeterd voor de overheid en de detailhandel. Het begint met een goed plan. En het op tijd betrekken van de juiste mensen. Het ligt voor de hand, dat je daar tevoren over nadenkt. Toch zie ik die dingen vaak fout gaan. Dat heeft te maken met de complexiteit van processen.

Wat trekt je in het onderwijs?

Goed onderwijs, goed opgeleide mensen zijn de basis van onze samenleving. Voor een individu betekent een goede opleiding goede perspectieven op de arbeidsmarkt. Ik vind het mooi om daar een bijdrage aan te kunnen leveren.

Wat deed je eerder?

Toen ik koos voor een studie Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de Universiteit van Amsterdam was ik al gefascineerd door de manier waarop mensen functioneren in systemen, in organisaties. Bij assessmentbureau NOA heb ik ervaring opgedaan met het testen van persoonlijkheid, intelligentie en competenties. HBO-instellingen en ROC’s gebruiken dat soort tests om studenten die uitvallen, of dreigen uit te vallen, te adviseren over het vervolg van hun studie. Die kennis en ervaring komt bijvoorbeeld van pas als wij onderwijsinstellingen adviseren over intakegesprekken die studenten een beter beeld geven van een opleiding.

  • Kijk voor een uitgebreider profiel op LinkedIn
  • Neem direct contact op met Daniël via mail of telefoonnummer 020 345 30 15