Continu verbeteren op de Hogeschool van Amsterdam

Tijdens een transitietraject in het kader van de samenwerking met de Universiteit van Amsterdam (UvA) werd geconstateerd dat er op de Hogeschool van Amsterdam (HvA) veel werkprocessen konden worden verbeterd. In mei 2016 werd een programmateam geïnstalleerd. Hoe kan je in een decentraal geleide organisatie continu verbeteren stimuleren?

Onder begeleiding van UPD is een breedte-diepte strategie gekozen en uitgewerkt. Vier medewerkers – het programmateam – werden getraind, zodat zij daarna zelf 150 mensen op konden leiden tot Orange Belt. Al deze mensen werd gevraagd om na de training een eigen werkproces te verbeteren. Daarnaast werden enkele grote, strategische projecten uitgevoerd, waarbij met de teams waardestromen zijn uitgetekend en kleine verbeterstapjes zijn gezet.

Er is een groeiend besef ontstaan dat in een organisatie die grotendeels uit professionals bestaat, goede afspraken over processen moeten worden gemaakt. Het programmateam is nog maar een jaar aan het werk en de organisatie experimenteert al volop met continu verbeteren. Het is waardevol dat kleine verbeterstapjes en grote verbeterprojecten leiden tot zichtbare verbeteringen. Daarmee wordt continu verbeteren binnen de hele Hogeschool gestimuleerd.

Verder lezen?

Klik hier voor het interview met Jolanda van Doesburg en Harold Swartjes.

Meer informatie?

Wil je meer weten over hoe wij onderwijsinstellingen helpen bij het stimuleren van continu verbeteren? Neem gerust contact op met Karen Fraser – van de Reep via nummer 020 345 30 15 of email k.fraser@upd.nl.

Of vul het contactformulier in. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact op.