Leden van de Boardroom

De Boardroom is zorgvuldig samengesteld en is een groep van (oud)bestuurders die samen écht het verschil maken voor organisaties. Hieronder een overzicht van de huidige leden van de Boardroom:

Ton Ridder – Leiderschap & Verbinding

Ton Ridder is een ervaren en gepassioneerde bestuurder die zijn sporen heeft verdiend binnen de Airline- en Contactcenter industrie. De afgelopen 13 jaar is Ton actief geweest als Managing Director van Cygnific. Onder zijn leiding is Cygnific uitgegroeid tot een toonbeeld van wendbaarheid, aansluiting bij de marktvraag en Customer Service.

Volledig in lijn met zijn passie en visie is Ton een mensgerichte bestuurder die oprecht gelooft in de doorslaggevende waarde van mensen binnen organisaties. Door zijn kenmerkende stijl van leidinggeven, sterke visie en het continu opzoeken van verbinding tussen mensen is hij de ideale voorzitter van de Boardroom.

Liesbeth Schöningh – Kwaliteit & Besturing

Liesbeth Schoningh

Als bestuurder in het onderwijs kent Liesbeth de hele onderwijsketen, van kinderopvang tot en met post-academisch onderwijs. In haar carrière heeft ze zich vooral begeven op het kruispunt van individu en samenleving, waar ze een expert is geworden in het verbinden van het maatschappelijk- en individueel belang van mensen, teams en organisaties. Hierdoor heeft ze een duidelijke maatschappelijke echo ontwikkeld die in ieder contact met Liesbeth te horen is. Ze is een natuurlijke verbinder, die moeiteloos bruggen bouwt tussen mensen, onderwerpen, lange en korte termijn. In het onderwijs en daarbuiten.

Liesbeth heeft een passie voor vraagstukken over kwaliteit, bezieling en besturing. En deze passie kan niemand ontgaan. Ze is hartelijk, warm, heeft oprechte interesse in mensen en een duidelijke visie op de samenleving. Binnen de Boardroom – waar het menselijke aspect centraal staat – vormt Liesbeth de brug tussen commerciële en maatschappelijke waarde die organisaties leveren.

Heike Brusius – Samenwerking & Groei

Heike Brusius

In haar carrière heeft Heike zich altijd begeven op posities waarbij ze de kwaliteiten en talenten van mensen kon helpen ontplooien om de strategische doelstellingen van organisaties te behalen. Gedreven door haar ambitie om de verspilling van talent de wereld uit te helpen heeft ze een sterke visie ontwikkeld op het gebied van talentontwikkeling. En in haar carrière heeft ze met deze visie het verschil gemaakt bij verschillende grote organisaties.

Heike gelooft dat iedereen de kans moet krijgen om zijn of haar talent te kunnen ontwikkelen. Door haar oprechte interesse in mensen, energie en optimisme krijgt ze organisaties in beweging. Heike kan als geen ander een bezielende visie en strategie van een organisatie omzetten in een optimale teamsamenwerking, met uitmuntende resultaten als gevolg.

Hedwig Wassing – Klantbeleving & Gedrag

Zeg KLM en iedereen praat over die magische zwanencampagne. Hedwig Wassing heeft in zijn tijd bij KLM actief bijgedragen aan de uitbouw hiervan. Ook is Hedwig tijdens zijn loopbaan verantwoordelijk geweest voor de introductie van het Airmiles loyaliteitsprogramma, het opzetten van een Europees klantcontactcenter (KLM) en de ontwikkeling van de allereerste website voor Golden Tulip Hotels.

Met zijn mensgerichte benadering, track-record en kennis op het gebied van Commercie, Pretotyping en IT is Hedwig een creatieve driver van continue verandering en vernieuwing en een expert op het menselijke aspect tijdens deze verbeterreizen.

Martin Viermann – Proces & Flow

Een schat aan ervaring op het gebied van besturing en programmamanagement. Martin Viermann heeft het allemaal. Geboren en getogen in Duitsland heeft hij een groot deel van zijn carrière opgebouwd bij Robert Bosch in een grote verscheidenheid aan rollen, van HR tot Services en uiteindelijk als Managing Director.

Tegenwoordig is hij actief als businesscoach en interim-executive waarbij hij zijn kennis en ervaring inzet om organisaties te helpen bij het behalen van uitdagende doelstellingen. Martin brengt dus niet alleen zijn kennis van verbeter- en transformatie-methodieken mee, maar ook zijn ervaring als coach en de finesse om mensen & teams te laten samenwerken om doelstellingen te behalen.

Ingrid van Rossum – Talentontwikkeling & Innovatie

Ingrid van Rossum

Van grote multinationals tot online platformen en innovatieve onderwijsconcepten, de carrière van Ingrid is rijk en divers. Er zit echter een duidelijke rode draad in; Ingrid zoekt constant het kruispunt van technologie en gedrag op in haar werk. Van veranderprogramma’s bij KLM tot het ontwikkelen van een innovatief onderwijsconcept, Ingrid laat zich altijd leiden door haar waarden; Liefde, Vrijheid, Verbinding, Verantwoordelijkheid en Avontuur.

Ingrid brengt een duidelijke visie op leiderschap, talentontwikkeling en groeistrategie mee naar de Boardroom. Haar kracht ligt in het verbinden van belangen, waarden en bijbehorend gedrag van mensen. Kortom, een warme en inspirerende bestuurder die groeistrategieën van organisaties perfect kan laten samenvloeien met de groeistrategieën van de mensen.

Rob Benschop – Mens & Cultuur

Rob heeft in zijn carrière bij toonaangevende organisaties als KPN, BP en Essent gewerkt, altijd op het snijvlak van Human Resources en Verandermanagement. Als HR Directeur gelooft hij dat het menselijke aspect altijd vertegenwoordigd moet zijn in iedere boardroom. In deze Boardroom voegt hij wederom de daad bij het woord.

Door zijn ervaring met fusies, reorganisaties, acquisities en veranderprogramma’s weet hij als geen ander de menselijke belangen te combineren met organisatiedoelstellingen. Hiermee levert Rob unieke toegevoegde waarde voor De Boardroom en de organisaties die zij ondersteunen.

Theo Marneweck – Resultaten & Financiën

Van de Big-4 accountantskantoren naar financial leadership, enterprise software en e-commerce; Theo heeft in zijn carrière veel branches van dichtbij meegemaakt. In deze veelzijdige carrière is hij uitgegroeid tot een changeleader met focus op operationele-, financiële- en cultuurtransities.

De combinatie tussen zijn financiële achtergrond en mensgerichte aanpak zorgt ervoor dat Theo als geen ander in staat is om mensen te bewegen om écht waarde te creëren voor de organisatie. Waarde die ook daadwerkelijk zichtbaar is in de financiële resultaten.

Aert Korteweg – Informatiemanagement & Technologie

De carrière van Aert Korteweg ademt veelzijdigheid en globaliteit. In de afgelopen 20 jaar is hij internationaal actief geweest in verschillende rollen binnen B2B omgevingen, veelal binnen de outsourcing van IT, CRM, Call Centers en Logistiek.

Door zijn internationale ervaring is Aert als geen ander in staat om corporate doelstellingen te vertalen naar lokale culturen, met lokaal succes als resultaat. Ondanks zijn internationale successen geniet Aert het meest van het ontwikkelen van talent bij mensen. Door zijn kennis en ervaring kan hij dit perfect combineren en ondersteunen met innovatieve IT oplossingen.

Ruben Warns – Boardroom Talent

De boardroom talenten vertegenwoordigen de disruptie in een continu veranderende wereld. Door kritische vragen te stellen, scherpe ideeën aan te dragen en discussies te voeren zijn deze talenten een waardevolle toevoeging aan de boardroom.

Ruben is zo’n talent en weet op zijn manier de andere boardroom members te prikkelen en zo zijn stempel te drukken als volwaardig lid van het gezelschap. Met een diploma Technische Bedrijfskunde op zak is hij nu actief als Consultant bij UPD waar hij organisaties ondersteunt bij tal van praktische vraagstukken.