Leading Change

‘Veranderen’, ‘verbeteren’, ‘vernieuwen’. De bewoording verschilt per organisatie, maar de essentie blijft hetzelfde: “Om succesvol te blijven kunnen organisaties niet simpelweg blijven doen wat ze altijd hebben gedaan”. Maar, het uitspreken van de woorden en het inzien van de noodzaak zijn nog maar de eerste stap in het proces. Veel organisaties lopen vervolgens vast op het operationaliseren van de ‘verandering’. Om dit te doorbreken en te zorgen dat organisaties wél succesvol kunnen veranderen en vernieuwen, hebben we aan het einde van de zomer onze meest ervaren consultants vrijgespeeld om hierbij te helpen. Over een periode van 2 weken leren zij je in 5 dagen hoe je zorgt dat verbetertrajecten succesvol zijn én blijven.

Leading Change Programma

Van start tot finish

Alle informatie van het starten van een verbeterprogramma tot het behalen van langetermijndoelstellingen

Leer van ruim 60 jaar praktijkervaring

Speciaal voor dit programma hebben we onze meest ervaren consultants vrijgemaakt

Compact en snel

De 5 dagen zijn verdeeld over een periode van 2 weken, dus intensief maar zonder onnodig veel druk op jouw agenda te leggen

Wil je alles weten over de inhoud van het Leading Change programma? Vul dan het formulier in en wij versturen de brochure direct per email.

Het programma

Het Leading Change programma bestaat uit 5 dagen waarin we per dag een belangrijk onderdeel van verandering behandelen. Het programma is verspreid over een periode van 2 weken, zodat je toch in een korte tijd deze waardevolle kennis kunt ophalen, maar het tegelijkertijd niet een enorme druk op jouw agenda legt.

Je kunt je voor iedere dag afzonderlijk inschrijven, of voor het hele programma in één keer. Het is absoluut aan te raden om het programma in het geheel te doorlopen. Je krijgt dan – in de juiste volgorde – alle elementen aangereikt om verbetertrajecten en programma’s te laten slagen. En je krijgt ook nog eens een fijne korting; een echte win-win situatie dus.

Bekijk hieronder het programma in vogelvlucht:

  • #1 Programma initiatie en uitvoering | Tjalling de Lange | 15 Augustus 2019
  • #2 Belbin Teamrolmanagement | Huub van de Wiel | 19 Augustus 2019
  • #3 Didactische vaardigheden | Norbert Rens | 20 Augustus 2019
  • #4 Coachingsvaardigheden | Tjalling de Lange | 23 Augustus 2019
  • #5 Policy Deployment | Jan Heijneman | 30 Augustus 2019

#1 Programma initiatie en uitvoering – 15 Augustus 2019

Waar en hoe moet je beginnen met een verbeterprogramma? Dit is voor veel organisaties al de eerste ‘vastloper’. Het gevolg is dat verbeterprogramma’s niet starten, op de verkeerde plek starten of aan de hand van de verkeerde methode starten. Tijdens deze sessie neemt Tjalling je mee langs de verschillende aanvliegroutes van verbeterprogramma’s, de voor- en nadelen daarvan en de creatie van de juiste KPI sets. Daarbij besteden we uitgebreid aandacht aan het begrijpen van de oriëntatie van de organisatie in de bedrijfsomgeving en de succesvolle uitvoering van programmamanagement binnen deze kaders.

Wat neem je mee? Aan het einde van de sessie heb je een goed beeld van de afhankelijkheden van een verbeterprogramma, waar je op moeten bij het opstarten van een programma en hoe je met de juiste voorbereiding al een significante stap zet richting een succesvol programma.

#2 Belbin Teamrolmanagement – 19 Augustus 2019

Het effectief inzetten van de juiste mensen binnen een verbeterprogramma is de sleutel tot succes. Dat onderkennen is de eerste stap. Maar wat dan? Aan de hand van Meredith Belbins onderzoek naar teamrolmanagement leer je van Huub hoe je deze kennis in kunt zetten om verbeterprogramma’s succesvol te laten zijn. Hij laat je zien hoe Belbin verbonden is met verschillende verbetermethodieken, welke tools er beschikbaar zijn en hoe je Belbin toepasbaar kunt maken binnen jouw organisatie.

Wat neem je mee? Tijdens deze sessie leer je een essentieel deel van het menselijke aspect tijdens verbeterprogramma’s; hoe bouw je aan effectieve teams en samenwerking. Ter voorbereiding voor deze sessie nemen we een digitaal Belbin Assessment (tijdsinvestering hiervoor is 1 uur. Je krijgt de nodige informatie na inschrijving.) bij je af die we vervolgens gebruiken tijdens de dag. Behalve cruciale kennis over teams en samenwerking krijg je dus ook direct inzicht in jouw persoonlijke Belbin profiel.

#3 Didactische vaardigheden – 20 Augustus 2019

Verandering gaat niet vanzelf. Om succesvol te veranderen moeten mensen binnen organisaties dingen anders doen dan ze gewend zijn. Daar hebben ze regelmatig nieuwe kennis en inzichten voor nodig bijvoorbeeld tijdens trainingen of workshops. Tijdens deze sessie leer je hoe je deze kennis effectief overdraagt. Norbert leert je hoe je effectief kennis overdraagt die direct aansluit op verschillende leerstijlen. Het effect van een training wordt namelijk niet alleen bepaald door de waarde van de kennis, maar des te meer door de mate waarin je in staat om deze te laten beklijven.

Wat neem je mee? Een schat aan kennis en ervaring die je nergens in de theorie terugvindt. Na deze sessie weet je precies hoe je effectief kennis overdraagt. Daarbij leer je ook direct hoe je kunt toetsen of de kennis is echt aangekomen. Na deze sessie heb je dus alle middelen in handen om effectief trainingen te verzorgen binnen jouw organisatie.

#4 Coachingsvaardigheden – 23 Augustus 2019

In de vorige sessie heb je van Norbert geleerd hoe je effectief kennis kunt overdragen. Maar hoe zorg je dat je een ander beter kunt begeleiden of kunt coachen? Tijdens deze sessie leer je van Tjalling hoe je meesterlijke vragen kunt stellen om jouw gesprekspartner te challengen. Stel je de juiste vraag, dan maak je een ander bewust van zichzelf. Dit is een krachtige manier om iemand zelf aan het werk te laten gaan of zelf een oplossing te laten vinden. Als je je bewust bent van het (onderliggende) effect van het soort vraag je stelt, zal dit je helpen in het beter begeleiden, sturen en steunen van je collega’s.

Wat neem je mee? Je krijgt in deze sessie de kennis om jezelf als coach succesvol te positioneren. Je weet hoe je een goede luisterhouding ontwikkeld en hoe je meesterlijke vragen stelt. Met deze sessie vergroot je dus direct jouw impact op het verbeterprogramma.

#5 Policy Deployment 30 Augustus 2019

Succes overkomt je niet, het gebeurt niet ‘zomaar’. Succes is een keuze. Door de meest relevante dingen op het juiste moment te doen kies je voor succes; voor jezelf, jouw team en de organisatie. Het Policy Deployment-proces helpt om – vanuit een strategisch startpunt – de juiste keuzes op het goede moment te maken en hier aan vast te houden.

In de afgelopen sessie heb je geleerd hoe je effectief verbeterprogramma’s kunt starten en mensen kunt meenemen op de verbeterreis. Het begin is gemaakt, maar hoe houd je de beweging erin? Hoe zorg je dat de organisatie de juiste dingen doet en vasthoudt aan de route die uitgestippeld is? Tijdens deze sessie leert Jan je hoe Policy Deployment hiervoor ingezet wordt. Hij laat je ervaren hoe je door invoering van Policy Deployment, focus en balans brengt in de bedrijfsdoelstellingen.

Wat neem je mee? Bij voorkeur neem je een eigen case mee naar de sessie. Als je dat doet heb je aan het einde van de dag de strategie concreet gemaakt in doelen voor over 3 jaar en heb je deze doelen terug vertaald naar concrete jaardoelen, verbeterprioriteiten per waardeketen en KPI’s. Daarbij heb je dan direct een reviewplanning inclusief de bijbehorende reviewdocumenten.

Voor het optimale rendement adviseren we je om het gehele programma te volgen. Maar we kunnen ons goed voorstellen dat je slechts een selectie van de onderdelen wilt volgen. Beide is mogelijk. Dus schrijf je in voor het gehele programma of kies de sessies die voor jou het meest interessant zijn!

Voor wie

Door wie

We leven in een wereld waarin theoretische kennis vrij verkrijgbaar is via kanalen als Google, Wikipedia & YouTube. Waar de waarde van theoretische kennis hierdoor afneemt, neemt de waarde van praktijkervaring enorm toe. En laten we eerlijk zijn; kennis is pas iets waard als je het in de praktijk kunt verzilveren. Daarom hebben we voor het Leading Change programma onze meest ervaren consultants vrijgespeeld. Je leert dus niet alleen hoe het volgens de theorie zou moeten, maar juist hoe je de kennis in praktijk kunt inzetten. In 5 dagen tijd krijg leer je dus van ruim 60 jaar praktijkervaring. Hieronder stellen we de consultants aan je voor:

  • Tjalling de Lange |
  • Huub van de Wiel |
  • Norbert Rens |
  • Jan Heijneman |

Kosten

Cached on Sat 15/06 23:45