Scrum Master detachering door UPD - vergroot je wendbaarheid

Detachering van een Scrum Master

Extra capaciteit om direct positieve impact te maken

Scrum Master detachering

Sinds kort is bij UPD ook Scrum Master detachering mogelijk. Steeds meer bedrijven zijn naast Lean ook nadrukkelijk met Agile / Scrum bezig. UPD gelooft sterk in de synergie tussen beiden. Agile en Lean zijn mooi complementair aan elkaar.

scrum master detachering

Detachering biedt een goede oplossing om gedurende een bepaalde periode een Scrum Master in te zetten. Je hebt op korte termijn een specialist in huis die over alle benodigde competenties beschikt. Onze Scrum Masters beschikken naast Agile kennis vaak ook over Lean kennis en ervaring. Als opdrachtgever profiteren je daar direct van mee. 

Wanneer is inzet van Scrum Master detachering nuttig?

De inzet via detachering is met name nuttig als je op korte termijn voor een bepaalde periode een Scrum Master in wilt zetten. Je hoeft de exacte periode nog niet te weten, maar een indicatie is wel wenselijk. Het takenpakket van een Scrum Master tijdens de detachering kan behoorlijk breed zijn. Van het begeleiden van een Scrum Team tot het introduceren van de werkwijze op een afdeling. Het geven van trainingen behoort soms ook tot de werkzaamheden. Het voordeel van de inzet via detachering is de flexibiliteit. Je kunt eenvoudig opschalen zonder dat je daarvoor direct zelf iemand in dienst neemt. Daarnaast is er meestal op korte termijn iemand beschikbaar. UPD heeft het werk al voor je gedaan en kan direct de juiste persoon ter beschikking stellen.

Detachering of Interim Scrum Master?

Het verschil tussen Detachering en inzet van een Interim Scrum Master is met name het onderliggende dienstverband. Een Interim Scrum Master is een zelfstandige die door UPD bemiddeld wordt. Bij detachering is er sprake van een dienstverband bij UPD. In beide gevallen kennen we de persoon goed en weten we dus zeker dat er direct sprake zal zijn van positieve impact.

  • Meer weten? Neem nu contact met ons op!