Lean Opleidingen voor de industrie | UPD Academy

Lean opleidingen voor de Industrie

Praktische toepassing voor de industrie, logistiek en supply chain

Lean is wereldwijd bekend één van de meest toegepaste filosofieën om te werken aan het reduceren van verspilling en het verhogen van de klantwaarde. Lean kent de oorsprong bij Toyota en is nog steeds ontzettend relevant voor iedere productie-omgeving. Om de Lean filosofie optimaal te laten renderen voor organisaties binnen de industrie, bieden wij onze Lean opleidingen sector-specifiek aan.

Lean opleidingen voor de Industrie

Door onze Lean opleidingen specifiek te maken voor de industrie, maken we de kennis direct toepasbaar voor de deelnemers. Zo leren zij tijdens de opleiding direct hoe ze de kennis kunnen inzetten om te werken aan thema’s als duurzaamheid en circulariteit.

Dezelfde kennis, andere toepassing

Werken volgens de Lean filosofie is in essentie een verandering van kijken en denken. Medewerkers gaan hetzelfde werk met een andere bril op bekijken en gaan denken in termen van klantwaarde, verspilling en continu verbeteren. Hoe deze andere manier van werken en denken wordt vormgegeven kan per werkomgeving verschillen, zonder afbreuk te doen aan de achterliggende principes.

Met deze overtuiging in het achterhoofd hebben we binnen ons Lean-opleidingenaanbod specifiek ingerichte trajecten voor de industrie ontwikkeld. Omdat Lean de oorsprong kent in de industrie, is het voor een deel een kwestie van het terugbrengen naar herkomst. Anderzijds vullen we de kennis aan met best-practices op het gebied van circulariteit, duurzaamheid en digitalisering.

Kortom, in onze Lean opleidingen voor de industrie combineren we de taal en dynamiek van de sector met de achterliggende principes van de Lean filosofie. Het resultaat zijn direct toepasbare opleidingen die meteen bijdragen aan verbeterde resultaten binnen de organisatie.

Herkenbaar en direct toepasbaar

Onze sectorspecifieke opleidingen onderscheiden zich op 2 aspecten:

1. Herkenbare voorbeelden

Voorbeelden zijn cruciaal in het leerproces van veel deelnemers. Daarom gebruiken we in onze opleidingen vaak praktijkvoorbeelden. Door de kennis te verpakken in een voorbeeld, prikkelen we het voorstellingsvermogen van deelnemers, waardoor de theorie logischer wordt en de kennis beter beklijft.

In onze opleidingen voor Industrie gebruiken we zoveel mogelijk herkenbare voorbeelden uit de dagelijkse praktijk van de deelnemers. Dat doen we enerzijds door industrie-specifiek trainingsmateriaal te gebruiken, maar anderzijds vertrouwen we hiervoor op de kennis en ervaring van onze trainers. Door hun ervaring en kennis in de sector, begrijpen ze de uitdagingen binnen de sector en kunnen zo ter plekke voorbeelden aanhalen die direct herkenbaar zijn voor de deelnemers.

2. Direct toepasbare kennis

Dat onze trainers de kennis van Lean direct kunnen toepassen op de werkomgeving van de deelnemers versterkt het leerproces. Maar we willen ook graag dat de deelnemers de geleerde vaardigheden ten uitvoer kunnen brengen. Want, je hebt pas écht iets geleerd als je het in jouw praktijk kunt toepassen. En daar helpen we onze deelnemers mee. Tijdens de Lean opleidingen voor de industrie maken we daarom direct de vertaalslag naar de werkomgeving van de deelnemers. We laten ze de kennis dus direct toepassen. En daar helpen we ze bij, tijdens en na de opleiding.

Trainers met track record in de industrie

De kracht van onze opleidingen zit in de praktische toepasbaarheid van de kennis die we deelnemers geven. Onze trainers moeten dus niet alleen de kennis van Lean bezitten en over kunnen brengen, ze moeten de deelnemers kunnen helpen om het toe te passen op hun eigen praktijk. Voor de Lean opleidingen in de industrie is dat niet anders. Daarom worden deze opleidingen enkel gegeven door trainers die ruime ervaring hebben met continu verbeteren binnen de sector.

Bij UPD hebben we meerdere trainers die de industrie écht begrijpen om dat ze er al jarenlang actief in zijn. We hebben hier helaas niet de ruimte om ze allemaal voor te stellen. Maar om een beeld te geven van de ervaring van onze trainers, stellen we hieronder Patrick en Jan voor.

Patrick Teters

Patrick Teters

Patrick is verslaafd aan het creëren van de ultieme klantbeleving. In de afgelopen jaren heeft hij ruime ervaring opgedaan bij bedrijven binnen de industrie en de zakelijke dienstverlening.

Door zijn ervaring op het snijvlak van industrie en zakelijke dienstverlening, kan hij als geen ander de connectie maken tussen zaken als procesbeheersing, klanttevredenheid en medewerkerstevredenheid.

Jan Heijneman

Jan Heijneman

Iedere Lean professional kan de Lean theorie uitleggen. Maar er zijn er maar weinig die zo ver boven de materie uitstijgen dat ze het op ieder niveau toepasbaar kunnen maken. Jan kan dit als geen ander.

In de afgelopen jaren is Jan veelvuldig actief geweest binnen de industrie, bijvoorbeeld bij Olam Cocoa, Bavaria en PostNL. Door deze ruime ervaring en de vaardigheid om de meest complexe kennis toepasbaar te maken, maakt hij Lean toepasbaar voor iedereen binnen de industrie. Van directie tot de werkvloer.

Contact

Jof Houben UPD

Meer weten over onze Lean opleidingen specifiek voor de industrie? Neem contact op met Jof Houben via onderstaande gegevens, hij vertelt er graag meer over:

  Telefoon: 020 – 345 3015
  Email: contact@upd.nl