Gezocht: Boardroom Talent

Meld je aan en word volwaardig lid

Zie jij jezelf over een aantal jaar al in de Boardroom van een onderneming zitten? Wil je ter voorbereiding nu alvast de benodigde vaardigheden leren van een generatie die hun sporen ruimschoots verdiend hebben? En, wil je tegelijkertijd ook een échte bijdrage leveren aan bedrijven die vandaag worstelen met de uitdagingen van morgen? Lees dan snel verder.

Over de Boardroom

Met een schat aan ervaring en de drive om organisaties in Nederland écht vooruit te helpen, hebben een aantal prominente (oud)directieleden van verschillende organisaties de handen ineen geslagen voor een bijzonder project. Onder de naam ‘De Boardroom’ komt ruim 100 jaar aan expertise en ervaring één keer per maand samen om diezelfde dag nog – geheel kosteloos – een oplossingsrichting te presenteren aan bedrijven die tegen urgente strategische vraagstukken aanlopen.

Wat is een Boardroom Talent?

Om de groep in balans te brengen en de leden scherp te houden wordt De Boardroom aangevuld met aanstormende talenten. Als volwaardig lid van De Boardroom krijgt hij of zij de unieke kans om samen te werken met een aantal zwaargewichten uit het werkveld.

De combinatie van jong talent en doorgewinterde vakspecialisten maakt dat we voor ieder vraagstuk de juiste expertise in huis hebben. Door kritische vragen te stellen, scherpe ideeën aan te dragen en discussies te voeren zijn deze talenten een waardevolle toevoeging aan De Boardroom.

Wat ga je doen als Boardroom Talent?

Als Boardroom Talent ben je een cruciaal onderdeel van het proces. Samen met Ruben (jouw partner-in-crime) bereid je de sessies voor; je interviewt de organisaties en zorgt dat alle informatie tijdig en compleet is aangeleverd. Op de dag zelf faciliteren jullie – om beurten – de bijeenkomst. Als jij niet de rol van facilitator hebt, dan ben je onderdeel van De Boardroom, als volwaardig lid.

Voor, tijdens en na de bijeenkomsten kun je rekenen op begeleiding en coaching door de bestaande Boardroomleden. Zij hebben het belang van jouw begeleiding zo hoog op de agenda staan dat ze het zelfs hebben opgenomen in hun persoonlijke missies. Een unieke kans dus om dingen te leren die in geen enkel boek beschreven worden.

Wie zoeken we?

We zijn op zoek naar iemand die waarde toe kan voegen aan De Boardroom en zelf ontzettend enthousiast wordt van de mogelijkheid om te leren van de huidige leden. Om de rol goed in te vullen zijn er nog wel een paar ‘eisen’ aan jou als persoon:

 • Je bent jouw studie aan het afronden, of hebt deze net afgerond;
 • Iedere studierichting is welkom, zolang deze waarde toevoegt voor de Boardroom;
 • Je kunt een visie op strategische uitdagingen formuleren en deze onder woorden brengen;
 • Je deinst er niet voor terug om een inhoudelijke discussie te voeren;
 • Je bent communicatief vaardig en niet bang om je te profileren in een groep;
 • Je bent leergierig en in staat om met feedback om te gaan;
 • Je bent punctueel en accuraat. Daarbij vind je het niet spannend om de bijeenkomsten te faciliteren.
 • Je kunt – en wilt – de nodige tijd vrijmaken (ongeveer 1 – 1,5 dag in de maand) om onderdeel te zijn van De Boardroom.

Wat krijg je er voor terug?

Tussen de regels door heb je het waarschijnlijk al gelezen, maar als Boardroom Talent krijg je:

 • Toegang tot een schat aan kennis en ervaring die de Boardroomleden met zich meebrengen;
 • Coaching en begeleiding door (oud)directieleden die hun sporen ruimschoots verdiend hebben;
 • Een inkijkje in de strategische vraagstukken waar bedrijven mee worstelen;
 • De kans om jouw ideeën en visie op organisaties te toetsen bij mensen die zelf aan het roer van ondernemingen hebben gestaan;
 • De mogelijkheid om jezelf te profileren en tegelijkertijd waardevolle contacten op te doen voor de toekomst.

Ben jij het nieuwe Boardroom Talent?

Heb je tot hier doorgelezen en ben je enthousiast? Dan horen we graag van je. Stuur je motivatie en een beknopte CV naar thespark@upd.nl.