Process Mining | Continu Verbeteren | Consulting | UPD

Process Mining

Datagedreven verbeteren

Om effectief te kunnen verbeteren is een goed beeld en begrip van de huidige situatie van doorslaggevend belang. Met behulp van process mining wordt de huidige situatie van een proces in kaart gebracht, met 100% van de cases. Datagedreven verbeteren met Process Mining

Process mining helpt organisaties om snel en fact-based informatie te krijgen over de processen. En dat hoeft niet moeilijk te zijn, de data is namelijk is veel gevallen al aanwezig binnen de organisatie. Hierdoor kan process mining al binnen 8 weken gebruikt worden binnen iedere organisatie.

Process Mining in het kort

Het gebruik van een systeem laat sporen achter in een database. Van deze digitale voetafdrukken worden door een tool zogenaamde ‘event logs’ gemaakt. Wanneer vond welke activiteit plaats?

De kracht van process mining is om al deze ‘event logs’ op een dusdanige manier te presenteren, dat deze bruikbaar worden voor analyses en verbeterinitiatieven. Hiermee ‘ontgin’ je dus deze data uit de organisatie en wordt het werkelijke proces inzichtelijk gemaakt op basis van 100% van de beschikbare data.

Over de waarde van process mining bij continu verbeteren hebben we een uitgebreid artikel geschreven. Lees hier het artikel over Process Mining en Continu Verbeteren.

Waar wordt Process Mining voor ingezet?

De naam zegt het eigenlijk al, process mining wordt ingezet om waardevolle procesdata te ontsluiten. En het gaat dan ook eigenlijk altijd hand in hand met een verbeterprogramma. Hierbij wordt het dan – onder andere – ingezet om:

  • De werkelijke procesgang te visualiseren;
  • Knelpunten en niet waardetoevoegende activiteiten te identificeren;
  • Overbodige werkzaamheden inzichtelijk te maken;
  • Inzicht te geven in end-to-end en ketenprocessen;
  • Dossiers te identificeren die afwijken van de standaard;
  • Work- en caseload van procesgebruikers te kwantificeren.

Hiermee krijgen organisaties waardevolle informatie in handen die als input dienen bij het selecteren en implementeren van verbeteringen binnen de organisatie.

De kracht van process mining in 8 weken

De benodigde data is binnen veel organisaties al aanwezig en daarom is het enkel zaak om de beschikbare data te transformeren naar bruikbare informatie. Daarom zien we in de regel dat het voor organisatie prima haalbaar is om binnen 8 weken een werkende case te hebben. Wij begeleiden de weg hiernaar toe in 4 stappen:

  1. Onboarding: We maken uitgebreid kennis, stellen de aanpak vast, ontwikkelen de infrastructuur en zorgen dat de medewerkers over de juiste kennis en vaardigheden beschikken.
  2. Voorbereiding: We zorgen samen dat de doelstellingen helder zijn, zorgen dat er een uitgebreide planning ontwikkeld wordt en we doen een precheck op de beschikbare data.
  3. Eerste sprint: De beschikbare wordt geladen en gevalideerd, de eerste inzichten worden bekeken en de tussentijdse resultaten worden gepresenteerd.
  4. Tweede sprint: De beschikbare data wordt gefinetuned, we stellen de nodige business rules op, voegen extra visualisaties toe en presenteren aan het einde van de sprint alle resultaten.

Samenwerking met Smart-Analytics

Voor onze dienstverlening op het gebied van process mining werken wij samen met Smart-Analytics. Zij zijn partner van UIPath en gebruiken de tool ‘Process Gold‘. Door onze krachten met hen te bundelen, zorgen we dat we optimale waarde kunnen bieden aan onze klanten. Waar wij ons richten op het daadwerkelijk verbeteren van de processen en het daarbij behorende gedrag, vult Smart-Analytics dit aan met hun kennis over de technische oplossing.

Hoe kunnen we helpen?

Meer weten over onze dienstverlening op het gebied van process mining? We vertellen er graag meer over. Neem daarvoor contact op met Peter Potters via onderstaande gegevens.

  Telefoon: 06 – 30 176 872
  Email: p.potters@upd.nl