Blik vooruit; Gebruik het Opleidingstegoed voor rijksambtenaren - UPD

Blik vooruit – Opleidingstegoed voor rijksambtenaren

Versterk jouw eigen arbeidsmarktpositie

Ben jij Rijksambtenaar en wil je jouw arbeidsmarktpositie versterken? Dan is deze regeling waarschijnlijk interessant voor jou. Het A + O Fonds heeft namelijk speciaal voor Rijksambtenaren een speciale opleidingsregeling. Met deze subsidie kun jij een opleiding volgen die jouw arbeidsmarktpositie versterkt. Zo kun je bijvoorbeeld de opleiding tot Professional Product Owner kosteloos volgen. Meer weten over de voorwaarden of meer interessante opleidingen die je kunt volgen? Lees dan snel verder!

Blik vooruit

Kun jij gebruik maken van ‘Blik vooruit’?

Je kunt gebruik maken van deze subsidieregeling als je voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • Je bent een Rijksambtenaar (het Ministerie van Defensie valt niet onder het Rijk);
  • Je vervult 3 jaar of langer dezelfde functie bij hetzelfde Rijksonderdeel;
  • Je hebt nog niet eerder deelgenomen aan deze regeling.
Voor de volledige voorwaarden kun je hier het gehele regelement lezen.

Welke opleidingen kun je volgen?

In principe zijn al onze opleidingen geschikt voor deze subsidie. Maar gezien de focus van de regeling en het gereserveerde bedrag adviseren wij onze Agile Opleidingen. Agile helpt mensen en organisaties om wendbaar te zijn. En dat is de huidige tijd een voorwaarde voor toekomstbestendigheid. Wil je dus écht jouw arbeidsmarkt positie versterken? Volg dan een Agile opleiding!

Aanbevolen opleidingen voor Rijksambtenaren

Professional Scrum Product Owner (PSPO I)
Deze opleiding is geschikt voor iedereen die binnen een organisatie de rol van Product Owner op zich wil gaan nemen. Je leert de waarde van de huidige systemen optimaliseren en requirements te ordenen om zo nog beter te kunnen reageren op veranderende inzichten in o.a. de markt. Als Rijksambtenaar krijg je € 50,- korting op de opleiding. Zo kun je de opleiding volgen én de certificering ontvangen binnen het subsidiebedrag.

Professional Scrum Master (PSM I)
Deze training is geschikt voor iedereen die betrokken is bij Agile werken op basis van Scrum en een must voor diegenen die de rol van Scrum Master daarbinnen (gaan) vervullen. De kosten voor deze opleiding vallen (inclusief certificering) binnen de subsidieregeling.

Wacht niet te lang

De aanvraagperiode loopt tot 31 december 2018 óf tot wanneer het beschikbare budget is uitgeput. Met eerdere regelingen hebben we gezien dat de beschikbare budgetten eerder uitgeput waren dan de looptijd van de regeling. Wacht daarom niet te lang met het aanvragen van de subsidie, want al meer dan 1.400 medewerkers hebben al gebruik gemaakt van de regeling!