Subsidieregeling voor het STAP-budget | UPD

STAP Opleidingsbudget

Tot € 1.000,- scholingsbudget voor onze opleidingen

STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie en is scholingsbudget vanuit de overheid waar alle werknemers in Nederland gebruik van kunnen maken. Binnen deze regeling kun je tot € 1.000,- scholingsbudget aanvragen om jezelf verder te ontwikkelen en jouw positie op de arbeidsmarkt te versterken.

Subsidieregeling voor het STAP-budget

Onze opleidingen zijn allemaal opgenomen in het scholingsregister voor de STAP-subsidie. Dat betekent dat je voor al onze opleidingen een beroep kunt doen op deze regeling. Hoe je dat doet en andere informatie lees je verder op deze pagina.

STAP-budget vervalt

Het kabinet heeft besloten om het STAP-budget te laten vervallen per 1 januari 2024. Voor de laatste 2 tijdvakken van 2023 kunnen enkel nog aanvragen gedaan worden voor OCW-erkende opleidingen. Onze opleidingen zijn niet erkend door OCW en daardoor is voor de resterende tijdvakken niet mogelijk om een STAP-aanvraag te doen voor onze opleidingen.

Hoe werkt de STAP-regeling?

De STAP-regeling is voor iedereen die:

  • Ouder is dan 18 jaar en nog geen AOW ontvangt (het maakt dus niet uit of je wel of geen baan hebt, ondernemer bent of een uitkering krijgt);
  • Volksverzekerd is (dit ben je als je de afgelopen 27 maanden minstens 6 maanden in Nederland hebt gewoond, gewerkt of een uitkering hebt gehad);
  • Dit kalenderjaar nog geen STAP-budget heeft gekregen;
  • Een opleiding wil volgen bij een opleider die opgenomen is in het STAP-scholingsregister.

Het laatste puntje hebben wij dus al voor je geregeld. De overige punten kun je zelf beoordelen. Twijfel je? Bel ons dan gerust.

Je kunt dus 1x per jaar het STAP-budget aanvragen via www.stapuwv.nl. Indien er nog budget beschikbaar is, ontvang je tot € 1.000,- subsidie voor jouw training of opleiding. Als de kosten lager zijn dan dit bedrag, worden alle kosten gesubsidieerd.

Handig om te weten

Wanneer je gebruik wilt maken van het STAP-budget moet je met een aantal zaken rekening houden. We hebben hieronder de belangrijkste voor je verzameld:

  • Je kunt voor maximaal één opleiding STAP-budget aanvragen per kalenderjaar en het maximale bedrag wat je aan subsidie krijgt is € 1.000,-;
  • Het aanvragen van het budget is opgedeeld in tijdvakken. Iedere 2 maanden start er een nieuw aanvraagtijdvak.
  • In 2022 is er voor ieder tijdvak 33 miljoen euro beschikbaar.
  • Wanneer het budget voor een tijdvak op is, worden alle nieuwe aanvragen afgewezen.
  • Je kunt alleen budget aanvragen voor een opleiding die niet eerder start dan 4 weken ná je aanvraag en niet later start dan 3 maanden ná het tijdvak. Oftewel, als je op 1 juli een aanvraag indient, dient de opleiding niet eerder te starten dan 29 juli en niet later dan 30 november.
  • Is de door jou gekozen opleiding duurder dan € 1.000? Dan is de rest van het bedrag voor jouw eigen rekening.

Opleiding kiezen

Ons volledige opleidingsaanbod is opgenomen in het STAP scholingsregister, je kunt dus voor al onze opleidingen het STAP-budget aanvragen. Om het budget aan te vragen heb je van ons een bewijs van inschrijving nodig. Wanneer jij je inschrijft voor de opleiding van jouw keuze en ons laat weten dat je gebruik wilt maken van het stapbudget sturen wij je het officiële bewijs van inschrijving. Als je wilt kunnen wij ook de inschrijving voor je regelen, neem daarvoor contact met ons op via 020 – 345 3015 of inschrijven@upd.nl.

We hebben de meest geschikte opleidingen voor het STAP-budget voor je verzameld. Bekijk hier de opleidingen voor het STAP-budget.

Vragen over het STAP-budget?

Heb je nog vragen over het STAP-budget of het aanvragen van het budget? We hebben een handige pagina gemaakt met de meest gestelde vragen. Grote kans dat het antwoord op jouw vraag daar te vinden is.

Naar de meest gestelde vragen